Turkin liigassa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Besiktas kohtaa Mestarien liigan playoff-karsintakierroksella Arsenalin. Kaksiosaisen kohtaamisen voittaja pelaa tulevan kauden Mestarien liigassa, häviäjä puolestaan jatkaa pelejään Eurooppa-liigassa.

Arsenal on edennyt 16 kertaa peräkkäin Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja kaatoi karsinnassa viime keväänä toisen turkkilaisseuran Fenerbachen yhteismaalein 5-0.

Nyt Besiktasin päävalmentaja Slaven Bilic lupaa taistelua loppuun asti.

– Tiedämme, millaisen joukkueen kohtaamme ja olemme valmiita taistelemaan hamaan loppuun saakka. Tämä on valtava peli meille, ei vain koko joukkueelle vaan historiallisesti koko seuralle, Bilic kommentoi UEFA:com:ssa.

– Arsenal on yksi parhaista joukkueista Euroopassa, mutta meillä on oma suunnitelmamme otteluun, minkä aiomme toteuttaa. Arsenal on valmis. Se voitti pelinsä Valioliigassa viime hetkillä – avauspelit ovat aina hankalia. Heiltä puuttuu vielä saksalaiset maailmanmestarit, mutta ryhmä on laadukas ja suuri.

Lontoolaisilla puhdas saldo tukenaan

Arsenal on pelannut 12 kertaa karsinnoissa ja edennyt jokaisella kerralla lohkovaiheeseen.

– He ovat suosikkeja, mutta meidän täytyy uskoa mahdollisuuksiimme. Emme aio ottaa selfieitä kentälle tai mene sinne vaihtamaan paitoja heidän kanssaan.

Mestarien liigan playoff-parit, 1 osaottelut:

Tiistai:

Besiktas-Arsenal
Salzburg-Malmö
Napol-Athletic Bilbao
FC Kööpenhamina-Leverkusen
Steaua Bukarest-Ludogorets Radgrad

Keskiviikko:

Maribor-Celtic
AaB-APOEL
Slovan Bratislava-BATE Borisov
LOSC Lille-FC Porto
Standard Liege-Zenit Pietari