Borussia Dortmund järjesti erinomaisen näytöksen kotikannattajille kaatamalla Arsenalin Mestarien liigan avauksessa 2-0-lukemin Ciro Immobilen ja Pierre-Emerick Aubameyangin osumilla.

Tulos jopa mairittelee lontoolaisia, sillä saksalaisseura loi useita huippupaikkoja maaliensa lisäksi.

Arsenalilla sai ottelussa aikaiseksi vain neljä laukausta Dortmundin 24:ää vastaan. Danny Welbeck hukkasi parikin hyvää mahdollisuutta, joilla seura olisi voinut vielä kammeta itseään taisteluun pisteistä.

Dortmundin puolustaja Sebastian Kehl ei ollut yllättynyt paremmuudesta.

– En ole juurikaan yllättynyt dominoinnistamme. Tiesimme olevamme hyviä, kun laitamme kaikkemme likoon ja niin tapahtui tänään. Arsenal ei missään vaiheessa päässyt peliin kiinni. Me teimme maalit ja ansaitsimme täysin voiton, Kehl kommentoi UEFA.com:ssa.

– Olin luottavainen avausmaalimme jälkeen ja tiesin, että iskemme uudestaan tauon jälkeen. Olisimmekin voineet voittaa kolmella tai neljällä maalilla.

Arsenal jäi kakkoseksi taktisesti

Dortmund iski armottomasti kiinni pallolliseen keskikentällä ja teki tukun pallonriistoja vastustajan pienistäkin virheistä.

– Emme pystyneet aloittamaan hyvin ja he painoivat päälle saaden kannattajien tuen mukaan. Meillä oli ongelmia heidän prässipelinsä kanssa. He onnistuivat pelisuunnitelmassaan erinomaisesti, mutta meidän olisi pitänyt pelata pirteämmin heti alussa, Arsenalin keskikenttämies Jack Wilshere kommentoi.

– Meidän olisi pitänyt hallita palloa pidemmälle sen sijaan, että hallitsimme palloa omalla puoliskollamme. Kun menetimme siellä palloja, olivat he heti vaarallisissa paikoissa ja saimme maksaa siitä.

Lohkon toisessa ottelussa Galatasaray jäi kotonaan 1-1-tasapeliin Anderlechtin kanssa.