Arsenalin ja Englannin maajoukkueen entinen luottotoppari Martin Keown antaa huutia ManU-luotsi Louis van Gaalin toimintatavoille.

ManU, joka hankki pelaajia liki 200 miljoonalla eurolla kesän aikana, on aloittanut kautensa surkeasti. Odotukset nousivat jo reilu viikkoa sitten 4-0-lukemin tulleen QPR-voiton myötä, mutta viime viikonlopun tyly 3-5-tappio Leicesterille näytti ongelmien laajuuden.

– Van Gaalin täytyy korjata nämä puolustukselliset heikkoudet, mitkä olivat ilmiselviä koko Leicester-ottelun ajana. (Keskikentällä pelannut) Daley Blind oli ainoa pelaaja puolustajien tukena, kun muut keskittyivät vain hyökkäämiseen, Keown kommentoi Daily Mailille.

– Olin hänen puolestaan pahoillani. Hän oli kuin vuotavassa veneessä pyrkien kantamaan vettä pois pienellä ämpärillään. Unitedilla ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi miehiä puolustuksessa. Esimerkiksi Ander Herraran täytyy oppia sijoittumaan alemmaksi. Yläkerran pelaajista vain Wayne Rooney seurasi vastustajia alaspäin.

ManU on kerännyt viidestä ottelusta vain viisi pistettä. Aloitus on heikompi kuin viime kaudella David Moyesin alaisuudessa.

– Mitä van Gaal kertookaan pelaajilleen, ei viesti mene perille. Hänellä tosin tuntuu olevan kaikki selitykset jokaisen heikon esityksen jälkeen, mutta ei ratkaisuja. Hän kyllä kertoo miksi he hävisivät ja mikä meni pieleen.

– Ehkä hänen kannattaisi pyrkiä keksimään ratkaisut ongelmiin jo ennen pelejä ja varustaa pelaajansa paremmin koitoksiin, jotta tappiot loppuvat.