Manchester City isännöi Chelseaa sunnuntaina kahden suurimman mestarisuosikin kohdatessa ensin mainitun kotipyhätössä.

Pisteet jaettiin 1-1-lukemin. Chelsea meni johtoon 71. minuutilla André Schürrlen osumalla. City oli pelannut vajaalla 65. minuutilta Pablo Zabaletan toisen varoituksen myötä, mutta nousi tasoihin ex-Chelsea-ikoni Frank Lampardin osumalla viisi minuuttia ennen loppua.

Lampard edusti lontoolaisseuraa 13 vuotta aina viime kauteen asti. Hän teki kesällä sopimuksen MLS-sarjassa vuonna 2015 aloittavan New York City FC:n kanssa, mutta pelaa lainalla Manchesterissa syksyn.

New York FC on Manchester Cityn ja New York Yankeesin yhteisomistuksessa.

Chelsea-luotsille, kuten varmasti monelle seuran fanille, ikoninsa tekemä maali heitä vastaan aiheutti happamuutta.

– Frank Lampard on nyt Manchester Cityn pelaaja. Kun päätti mennä suoran kilpailijan riveihin, oli rakkaustarina loppu, Mourinho kommentoi Sky Sportsille.

– En yleensäkään usko (jalkapallossa) tarinoihin rakkaudesta ja intohimosta, olen liian käytännönläheinen. Hän teki nyt vain työnsä ammattilaisena.

Lampard on alkujaan West Ham -kasvatti. Hän pelasi Chelseassa peräti 648 ottelua vuosien 2001 ja 2014 välisenä aikana tehden peräti 211 maalia.

Valioliigassa viikonloppu oli rankka monille suurseuroille sillä sunnuntaina ManU kärsi 3-5-lukemin shokkitappion Leicesterille, Liverpool hävisi lauantaina West Hamille ja West Bromwich yllätti Tottenhamin ja Everton hävisi Crystal Palacelle.

Chelsea jatkaa sarjan kärjessä ilman tappioita.