Demba Savage saapui Suomeen ja Kokkolaan vuonna 2006 18-vuotiaana. Kaksi vuotta myöhemmin taituri pelasi liigaa. Vuodesta 2011 gambialainen on kuulut Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin.

Demba Savage aloitti veikkausliigauransa Mika Lehkosuon alaisuudessa FC Hongan miehistössä. Vuonna 2011 hän teki 29 liigaottelussa 15 maalia. Kaksikon tiet erosivat helmikuussa 2012, kun Savage myytiin HJK:hon ainakin huhupuheiden mukaan Suomen pääsarjahistorian kovimmalla siirtokorvauksella. Samassa rysäyksessä helsinkiläiset hommasivat espoolaisseurasta nykyisen Huuhkaja-pelaaja Rasmus Schüllerin.

Savage ehti pelata HJK:ssa Antti Muurisen ja Sixten Boströmin aikana ennen kuin ruoriin astui miehelle tuttu käskyttäjä. Savage kehuu Lehkosuon otetta työhönsä ja maksaa kiitoksen kentällä hyvillä otteilla.

– Bana on erinomainen valmentaja. Hän on taktisesti todella älykäs ja hänellä on selkeä pelisysteemi. Hän haluaa onnistua jokaisessa ottelussa. Bana voi olla huonotuulinen, vaikka olemme voittaneet, mutta pelanneet huonosti. Hänen vaatimustasonsa on todella korkea. Meidän pitää onnistua jokaisessa ottelussa, mutta meillä todella hyvä joukkue ja monia hyviä yksilöitä, Demba Savage kertoo SuomiFutis.comille.

– Olen onnellinen, kun saan jälleen työskennellä hänen kanssaan, hän jatkaa.

Gambialainen on pelannut 153 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä 55 maalia. Tällä kaudella kestomenestyjä HJK:n riveissä nähdään erityisen kovaa kilpailua pelipaikoista, mutta Savagen asemaan se ei tunnu vaikuttavan. Nopea ja yllätyksellinen pelaaja tuo aina erityisosaamista kentälle.

– Minulla on mennyt todella hyvin. Minun täytyy vain jatkaa työntekoa ja keskittyä siihen minkä osaan parhaiten. Ehkä tämä on paras kauteni tähän mennessä.

Suomeen pelaaja tuskin jää loppu-urakseen. Sopimusta HJK:n kanssa hänellä on jäljellä vielä vuosi 2015.

– Olen ehdottomasti valmis ottamaan seuraavan askeleen. Samaan aikaan olen erittäin onnellinen pelatessani HJK:ssa. Tämä on joukkue, joka voittaa aina liigan ja nyt pelaamme myös Euroopan liigassa.

– En osaa sanoa, mihin haluaisin seuraavaksi. On tullut monia hyviä paikkoja, minne voisin mennä. Todella mielenkiintoisia tarjouksia hyvistä sarjoista. Jalkapallossa ei kuitenkaan koskaan tiedä, kaikki voi muuttua milloin vain. Juuri nyt keskityn vain HJK:hon, pelaaja vakuuttaa.

HJK:lla on sunnuntaina ensimmäistä kertaa mahdollisuus varmistaa kauden 2014 Veikkausliigamestaruus. Joukkue kohtaa TPS:n Turussa.

– Jokainen ottelu on meille tärkeä. Ei ole mitään väliä onko kyseessä Veikkausliiga, Suomen Cup tai Liigacup. Euro-ottelut ovat meille tärkeitä, mutta haluamme voittaa Veikkausliigan mahdollisimman nopeasti. Sen jälkeen pystymme keskittyä vielä paremmin europeleihin.

– Meillä on siihen mahdollisuus nyt sunnuntaina Turussa. Riippuu vielä SJK-ottelusta, mutta jos voitamme, voi mestaruus olla meidän, Savage päättää.

SuomiFutis-sivuston HJK-erikoissivulta löydät kaikki ajankohtaiset HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja HJK:n otteluohjelman kilpailussa.