Englannin jalkapalloliitto on lähettänyt eri sidoryhmille luonnoksen uudesta ehdotuksesta ulkomaalaispelaajien määrän vähentämiseksi maassa.

Kyseessä on EU:n ulkopuolelta tulevat futarit, joiden määrä voisi pudota noin 50 prosenttia ehdotuksen myötä.

Syy tähän on se, että liiton mukaan seuroissa on liikaa keskikertaisia ulkomaalaispelaajia viemässä oman maan nuorilta mahdollisuuden taistella pelipaikoista seuroissa.

FA toivoo uuden systeemin astuvan voimaan jo kaudesta 2015-2016 alkaen. Ehdotus on lähetetty Valioliigalle, Football Leaguelle (hallinnoi Championshipia, League Onea ja League Twota) sekä pelaaja- ja manageriyhdistykselle.

Myöhemmin ehdotus lähetetään asiasta vastaavalle ministeriölle.

Tällä hetkellä vuonna 2008 luodut säännöt mahdollistavat peliluvan saamisen sellaiselle ei-EU-pelaajalle, joka on ”eliittitasoa”. Käytännössä tämä tarkoittaa pelaajia, jotka ovat oman maansa maajoukkueen vakiokalustoa.

Viime kauteen mennessä 122 ei-EU-pelaajalle on annettu pelilupaviisumi vuodesta 2009 alkaen laskettuna. FA:n puheenjohtajan Greg Dyken mukaan lähes 50 % näistä pelaajista ei täyttänyt asetettuja kriteereitä, mutta 79 %:ssa tapauksista pelilupa myönnettiin kuitenkin valitusprosessin jälkeen.

Ehdotetussa uudessa toimintamallissa olisi tiukempi seula pelaajahankintoihin EU:n ulkopuolelta.

Lähde: BBC Sport.