Englannin maajoukkue aloitti EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla: vierasvoitolla lohkon ennalta kovimmasta vastuksesta Sveitsistä 2-0-lukemin. Sveitsi, joka on FIFA-rankingissa kahdeksas, lähti otteluun suosikkina rankingin 20. sijalla olevaa Englantia vastaan.

Toisin kuitenkin kävi. Englannin molemmat maalit maanantai-iltana teki ottelun toisella jaksolla ManU:sta juuri Arsenaliin siirtynyt Danny Welbeck.

Englannin luotsi Roy Hodgsonin ryhmä oli vaisu kesän MM-turnauksessa ja viime viikon Norja-maaottelu oli joukkueelta anonyymi. Nyt positiivinen lähtökohta tuotti maksimaalisen tuloksen.

– Lähestyimme ottelua rohkealla tavalla, mutta päätimme jo ennen ottelua ettei ole järkeä tulla tänne pelaamaan 0-0:aa, koska haluamme kehittää ryhmäämme, Hodgson kommentoi BBC Sportille ottelun jälkeen.

Englannin ryhmitys keskikentällä ja hyökkäyksessä oli aiemmasta poikkeava. Kahden kärjen – Wayne Rooney ja Welbeck alla ns. 10-paikalla pelasi Liverpoolin Raheem Sterling. Vastaiskut olivat vaarallisia.

– Kun pystymme vastahyökkäyksiin, tämän joukkueen nopeus, energia ja nuoruus näkyvät parhaalla tavalla.

Englannin uusi muoto tuotti tulosta

Englannin keskikenttä pelasi timantin muodossa, missä Jack Wilshere oli alin pelaaja.

– Kaksi tärkeintä pelaajaa tässä järjestelmässä ovat Wilshere sekä Sterling timantin ylä- ja alaosassa. Halusimme heille palloja. Uskoimme Sveitsille tämän tuottavan hankaluuksia ja he joutuivatkin muuttamaan ryhmitystään toiselle jaksolle.

– Tässä on meidän suuntamme jatkoon. Oli tärkeää saada hyvä alku joukkuetta vastaan, joka on suurin haastajamme tässä lohkossa.

E-lohkon muissa peleissä Viron kaatoi Slovenian kotonaan 1-0-lukemin KuPS-hyökkääjä Ats Purjeen maalilla. Liettua haki 2-0-vierasvoiton San Marinosta.