Uransa jo päättänyt Saksan ex-kippari Michael Ballack pohtii, ettei maanmiehensä Mesut Özilin olisi koskaan pitänyt jättää Real Madridia.

Özilin alkukausi Arsenalissa on ollut kehno. Mies oli täysin näkymätön surkean tuloksen tuoneessa Mestarien liigan ottelussa Dortmundia vastaan tiistaina, mikä päättyi lontoolaisseuran 0-2-tappioon.

– Mitä hänelle on tapahtunut? En tiedä. On pakko olla jotain taustalla, koska hänen päänsä on painuksissa. Elekieli ei parantunut edes vaikka taskussa on MM-kultamitali, Ballack kommentoi Sky Sportsille.

– En tiedä mitä on tapahtunut sen vuoden aikana siitä lähtien kun hän siirtyi Arsenaliin Madridista. Pelaajan, jolla on tällaiset kyvyt, olisi pitänyt jäädä Madridiin pidemmäksi aikaa. Hän oli siellä pienessä ongelmatilanteessa. Mutta jos koet hankaluuksia, mielestäni silloin on taisteltava vastaan.

Ballack odottaa Özililtä näyttöä pelikentällä arvostelijoilleen.

– Nyt tilanne on sama Arsenalissa. Häntä arvostellaan, mutta en näe minkäänlaista reaktiota. Hänen kyvyillään meidän pitäisi nähdä reaktio pelikentällä, mutta hän ei ole koskaan ollut vahvin pelaaja elekielen ja taistelun suhteen.

– Se on hänen heikkoutensa, varsinkin tilanteissa, missä hän ei voi käyttää tekniikkaansa ja näkemystään.

Arsenal jatkaa kauttaan lauantaina vieraspelillä Aston Villaa vastaan. Villa on pelannut upeat alkuviikot ja on Valioliigan kakkosena 10 pisteellä neljästä pelistä. Arsenalilla on kuusi pistettä yhtä monesta ottelusta voiton ja kolmen tasapelin myötä.