Veikkausliigan piikkipaikalla kuuden pisteen erolla ja kaksi ottelua seuraavaa vähemmän pelanneen oleva HJK vierailee torstaina Lahdessa kärkikamppailun merkeissä.

Lahti on sarjassa kolmantena, mutta unelmoi varmasti hopeastakin. Toisena oleva SJK on Lahtea neljä pistettä edellä ottelun enemmän pelanneena.

HJK:n leirissä tiedetään vastuksen olevan kova.

– He ovat pelanneet hyvän kauden ja taistelevat mitaleista. Lahden verkkoon ei ole juurikaan maaleja tehty. Puolustus on erittäin tiivis, he ovat kurinalaisia eivätkä kaihda raa’an työn tekemistä, HJK-luotsi Mika Lehkosuo puntaroi HJK:n kotisivuilla.

– Tulee olemaan kova työ päästä etenemään paikoille, joista antaa murtavia syöttöjä ja vahingoittaa Lahtea.

Materiaali kestänyt otteluruuhkan

HJK on keskellä otteluruuhkaa europeliensä vuoksi. Joukkue kohtaa jo sunnuntaina TPS:n vieraissa ja seuraavana torstaina se pelaa Eurooppa-liigan ottelun Club Bruggea vastaan kotona.

Tähän on kuitenkin varauduttu, kun joukkue vahvistui roimasti siirtoikkunan takarajalla ja pelaajakierrätystä onkin luvassa.

– Ensi viikolla on kaksi peliä ja edellisellä oli kaksi peliä, sinänsä mitään uutta tässä ei ole. Pelaajille pyritään saamaan järkevää kuormitusta, pitämään heidät terveinä, Lehkosuo valottaa.

– Mitään valtavaa loukkaantumissumaa meillä ei ole ollut, emmekä ole joutuneet pitämään kentällä puolikuntoisia pelaajia. Se on HJK:n leveän materiaalin tuoma etu, jota olisi tyhmää olla käyttämättä hyväkseen

”Hyviä yksilöitä hyökkäyksessä”

Lehkosuo nostaa Lahdesta muutaman pelaajan nimeltä esiin.

– Heillä on muutamia hyviä yksilöitä hyökkäyksessä. Toipuneella Rafaelilla ei montaa minuuttia mennyt Kuopiossa ensimmäisen maalinsa tekemiseen. Ariel Nguekam käyttää erittäin hyvin kroppaansa hyväksi palloa suojatessaan ja tekee arvaamattomia ratkaisuja.

– Heillä alkaa olla kaikki pelaajat terveinä, nyt vieläpä Petri Pasasella höystettynä, joten kova peli on tulossa.