HJK joutui taipumaan Eurooppa-liigan avauspelissään FC Kööpenhaminalle. Kotijoukkueen sankariksi nousi vaihdosta sisään tullut Nicolai Jörgensen.

HJK oli ensimmäisellä jaksolla vielä hyvin pelissä mukana ja tauolle lähdettiin 0-0-tilanteessa. Ensimmäisellä jaksolla Aristide Bance ja Teemu Tainio pääsivät kokeilemaan vierailijoilta maalintekoa.

Bancen yritys pysähtyi maalivahtiin rangaistusalueella, Tainion kuti paristakympistä puolestaan meni aavistuksen ohi maalin.

Toinen jakso kotijoukkueen hallintaa

Toisella 45-minuuttisella HJK:lta vaikutti hiukan loppuvan energia, ja puolustuksen linja valui todella alas. Pian virheet seurasivat toinen toistaan.

Ensin Markus Heikkinen joutui kaatamaan pilkun arvoisesti. Toisaalta tilanne oli varsin kiistanalainen, moni olisi voinut myös yksitoistametrisen jättää viheltämättä. Maalivahti Toni Doblas oli kuitenkin mies paikallaan pysäyttäen Andreas Corneliusin voimattoman sutaisun.

Reilu viisi minuuttia myöhemmin Valtteri Moren veti purkupallosta ohi, eikä tällä kertaa onnetar suosinut HJK:ta. Nicolai Jörgensen laukoi pienestä kulmasta, ja veto näytti uppoavan ehkä vähän helposti verkkoon Doblasin käsien kautta.

HJK ei onnistunut kirissään

Vartti ennen loppua HJK:lla oli loistomahdollisuus tulla tasoihin. Demba Savage pelattiin läpi, mutta gambialaispyssyn viimeistely-yritys oli yksinkertaisesti kehno. Heppoinen veto lirui osoitteettomana ohi.

Kun HJK ei tehnyt paikastaan, Jörgensen näytti mallia viimeistelystä. Keskitys kulmasta, Jörgensen oli jäänyt merkitsemättä ja taululle 2-0. Jos Doblasilla oli mahdollisuus pelastukseen ensimmäisessä osumassa, oli hän nyt täysin voimaton.

HJK:n hyökkäyspeli hiukan piristyi loppua kohden tappiotilanteessa, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin.

Lohkon toisessa ottelussa Club Brügge ja Torino tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. HJK kohtaa seuraavaksi 2. lokakuuta kotonaan Brüggen.