HJK:n toppari Tapio Heikkilä odottaa innolla torstaina alkavia Eurooppa-liigan pelejä. Hän kertoo jatkopaikan tuoneen harjoitteluun lisää meininkiä, mutta kertoo toimintatapojen säilyneen ennallaan.

– Lohkopaikka ei muuttanut toimintatapojamme. Kaikki haluavat pelata ja se näkyy treeneissä. Se on lisännyt intensiteettiä, joka taas parantaa koko joukkueen tekemistä. Meillä on tosi paljon hyviä pelaajia, Heikkilä sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Heikkilä itse taistelee peliajastaan kovien pelimiesten Markus Heikkisen ja Valtteri Morenin kanssa. Viime pelissä tehdyt kaksi maalia Kuopion Palloseuran verkkoon tuskin heikensivät miehen asemia taistelussa avauskokoonpanon paikasta.

– Heinäkuun alussa olin takareisivamman vuoksi sivussa neljä viikkoa, mikä vähän vaikeutti asemaani. Muuten olen ollut kauteeni tyytyväinen.On hyvä asia, että pelipaikoista on kilpailua, Heikkilä kertpo.

Heikkilä pitää HJK:n lohkoa Eurooppa-liigassa kovana.

– Tosi kova lohko. Jokainen peli on oma haasteensa. Lähdemme kiusaamaan muita. Meidän aseitamme peleissä ovat: hyvä joukkuehenki ja selkeä pelitapa, Heikkilä puntaroi joukkueensa mahdollisuuksia.

Jesse Happonen

Seuraa HJK:n avausta Eurooppa-liigassa erikoissivultamme.