Liverpool FC:n paluuta Mestarien liigan on odotettu seurassa pitkään ja siinä tuoksinassa on nähty useampia managereja sekä mm. tukku puntia on palanut hankintoihin.

Seura pelasi edellisen kerran Mestarien liigassa kaudella 2009-2010, kun joukkue jäi alkulohkoon. Viimeisimmän kamppailun silloin lohkovaiheessa se pelasi Fiorentinaa vastaan kotona 9. joulukuuta 2009. Ottelu päättyi englantilaisseuran 1-2-tappioon, minkä seurauksena Fiorentina sekä Lyon etenivät kilpailussa jatkoon.

Liverpoolin edellisestä Mestarien liigan ottelusta on siten kulunut 1742 päivää, kun joukkue tiistaina astuu kentälle Mestarien liigan tunnusmusiikin saattelemana tiistaina Bulgarian mestaria Ludogoretsia vastaan.

Edellisen Mestarien liiga -esiintymisen jälkeen Liverpoolissa on nähty neljä manageria ja tehnyt 44 pelaajahankintaa ykkösjoukkueeseen yli 400 miljoonan punnan yhteissummaan. Seuran omistajakin on kertaalleen vaihtunut.

Taloudellisesti poissaolo on ollut myös merkittävä kolaus seuran taloudelle, kun neljän kauden minimitienesti kilpailusta on noin 120 miljoonaa puntaa.

Liverpool voi hyvinkin edetä nyt lohkosta jatkoon. Muut joukkueet ovat Real Madrid sekä FC Basel.