Mestarien liigan alkulohkojen toinen kierros tarjoaa heti tiistain ratoksi todellisen herkkupalan, kun Paris St. Germain isännöi F-lohkossa FC Barcelonaa. Ottelu on illan ehdoton helmi siitäkin huolimatta, että pariisilaisten kirkkain tähti Zlatan Ibrahimovic on kantapäävamman takia sivussa.

Ilta onkin mitä otollisin mahdollisuus nähdä se, mitä kaikkea PSG on ilman Zlatania? Ruotsalainen on ollut sivussa kahdesta PSG: ottelusta Ligue 1:ssä, ja noista otteluista on ollut tuloksina 2-0 –voitto Caenista ja 1-1 tasapeli Toulousea vastaan.

Lisäharmia tuo myös Ezequiel Lavezzin ja kapteeni Thiago Silvan puuttumiset takareisivammojen myötä. Näin hyökkäyksen tehoista joutuvat kantamaan entistä suuremman vastuun Edinson Cavani ja todennäköisesti Lavezzin korvaava 21-vuotias Jean-Christophe Bahebeck, joka teki PSG:n ainoan maalin juuri lauantaisessa Toulouse-tasapelissä.

Barcelona sen sijaan on huippuiskussa. Se on pelannut tällä kaudella seitsemän kilpailullista ottelua voittaen niistä kuusi ja pelaten yhden tasan. Sen verkkoon ei ole tehty vielä yhtään maalia tällä kaudella, eli vaikka se yleensä mielletään hyökkäysvoimaltaan huimaksi joukkueeksi, on myös alakerta betonia. Toisaalta Barcelonan pelityylihän johtaa hyvään puolustuspelaamiseen lähes itsestään, sillä ”Blaugrana” lähtee pitämään tunnetusti palloa suurimmaksi osaksi ottelua.

Hyökkäyksessä kaikki on myös hyvin, sillä Neymar ja Leo Messi ovat todella kovassa iskussa. Neymar on pommittanut tällä kaudella jo kuusi maalia, eikä Messi jää tuosta saldosta kuin osuman päähän. Barcelona on siis ennakkosuosikki, vaikka pelaakin vieraissa.

Kuolemanlohkossa haetaan asetelmia

Etukäteen tiukimmassa lohkossa, eli ns. ”kuolemanlohkoksi” nimetyssä E-lohkossa otetaan tärkeä askel loppuasetelmia kohti, kun vastakkain ovat TsSKA Moskovan murskannut Roma ja Bayern Münchenille 0-1 hävinnyt Manchester City. Jos München ottaa otaksutut kolme pistettä tänään Moskovasta, kasvaisi Cityn ero lohkon kärkikaksikkoon tappiolla jo viideksi pisteeksi.

City saa takaisin kokoonpanoonsa Stefan Joveticin, mutta Fernando ja Samir Nasri ovat sivussa. City kurvaili viime viikonloppuna 4-2 –vierasvoiton Hullista. Edin Dzeko teki kaksi maalia, Sergio Agüero ja Frank Lampard osumat mieheen. Roma jatkoi puhdasta sarjaansa Serie A:ssa sunnuntaina Hellas Veronan kustannuksella.

Paineet ottelussa ovat Cityllä. Hurjasti seuraan panostaneet arabiomistajat eivät varmasti katso hyvällä sitä, jos City ei pystyisi satsauksistaan ja kovasta joukkueesta huolimatta etenemään Mestarien liigan 16 parhaan joukkoon. Tuohon saavutukseenhan City on pystynyt vasta kerran historiansa aikana.

Romalta puuttuu keskikentältä Daniele de Rossi ja toppari Davide Astori. De Rossin puutetta ovat paikanneet erinomaisesti kahteen suuntaan pelanneet Seydou Keita ja Radja Nainggolan.

Englannin kentiltä ja brittivastustajista suuren kokemuksen omaavat Ashley Cole ja Gervinho ovat todennäköisesti avauksessa. Ex-Arsenal –miehistä erityisesti Gervinho on ollut koko kauden ajan vasemmalta laidaltaan suuri uhka vastustajille. Tämän sai tuta erityisesti TsSKA, kun norsunluurannikkolainen upotti kaksi palloa moskovalaisten maaliin. Toiselta laidalta tulitukea tuo Juan Manuel Iturbe.

Kaksi suomalaista tulessa

Mestarien liigan suomalaispelaajista Roman Eremenko kohtaa TsSKA Moskovan riveissä kotonaan siis Bayern Münchenin ja Niklas Moisanderin Ajax vierailee Kyproksella APOEL Nikosian vieraina.

Eremenko teki viime viikonloppuna taas maalin, kun Venäjän liigassa toisena oleva TsSKA voitti liigaotteussa Uralin. Moisander taas pelasi tutusti täydet minuutit, kun Hollannin liigaa tasapistein PSV:n kanssa johtava Ajax voitti NAC Bredan myös vieraissa.

Ajaxille voitto olisi elintärkeä, sillä kun se onnistui nipistämään PSG:ltä pisteen avauskierroksella, pitäisi voitto unelman lohkon kakkospaikasta hengissä. Tämä olisi tärkeää etenkin tänä iltana, jos Barcelona pitäisi PSG:n pisteittä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen