Valioliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen muutamalla herkkupalalla. Viikonloppu alkaa kärkisijoista taistelevien Arsenalin ja Manchester Cityn kohtaamisella. Vastakkain ovat myös ainoat puhtaan pelin joukkueet Chelsea ja Swansea, ja lauantain iltaottelussakin ottavat mittaa toisistaan sijoilla viisi ja kolme olevat Liverpool ja Aston Villa.

Ramsey saattaa toipua

EM-karsintojen alku Arsenalin Emirates-stadionin ylle tummia pilviä, kun elintärkeä Aaron Ramsey loukkasi nilkkansa Walesin kaataessa Andorran. Viime tiedot Lontoosta kuitenkin kertovat, että ahkerasti nouseva keskikenttäpelaaja voisi olla jopa pelikunnossa tänä viikonloppuna.

Suurempi mielenkiinto Tykkimiehissä kuitenkin kohdistuu Danny Welbeckiin. Englannille kaksi kertaa viikolla Sveitsiä vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa osunut hyökkääjä tuo nopeudellaan hyvän lisän Arsenalin hyökkäyspeliin. Koko kauttakin ajatellen Welbeck on hyvä vahvistus Arsenalin yläkertaan, ja Olivier Giroud’n ja Mesut Özilin potiessa nilkkavammojaan tehnee Welbeck debyyttinsä jo lauantaina.

Arsenalin alakerta sen sijaan voi aiheuttaa huolenaiheita. Arsenalille on kolmessa valioliigaottelussa tehty neljä maalia, kun sen maalia kohti on ammuttu yhteensä vain seitsemän kertaa. Kun tämän yhdistää Sergio Agüeron nopeuteen ja tulivoimaan (kahdeksan maalia 10 viime vierasottelussa) sekä toppari Per Mertesackerin hitauteen, tulee mieleen se, ettei City jäisi ainakaan maaleitta.

Chelsea pitää kärkipaikkansa

Kävi viikonlopun avausottelussa miten tahansa, menettää vähintään toinen niistä pisteitä. Oli tulos mikä tahansa, se sopii kello 17 Swanseaa isännöivälle Chelsealle. Jose Mourinhon miehet saavat toisen puhtaan pelin joukkueen Walesista vieraakseen ja on ottelun selkeä ennakkosuosikki.

Diego Costa kärsii takareisivammasta, mutta Chelsealla riittää hyökkäysvoimaa tästä huolimatta. Cesc Fabregas on jo osoittanut sopivansa Mourinhon palapeliin, ja pystyy luomaan joukkueelle hyviä maalintekopaikkoja. Hän johtaa yhdessä Swansean Gylfi Sigurdssonin kanssa maalisyöttötilastoa neljällä maalisyötöllä.

Andre Schürrle on myös osoittanut jo syksyn aikana, että on valmiimpi ja parempi valioliigapeluri viime talven debyyttikautensa jälkeen. Chelsea ottanee pallonhallinnan heti alkuminuuteista lähtien, estää Sigurdssonin pelinluonnin ja jauhaa kotonaan voiton.

Sturridgella reisivamma

Liverpool sai Arsenalin tavoin jobinpostia maaotteluissa, sillä huippuvaarallinen hyökkääjä Daniel Sturridge sai reisivamman, joka saattaa pitää hänet sivussa jopa kolmekin viikkoa. Näin maalintekovastuu kerääntyy Raheem Sterlingin ja Mario Balotellin harteille.

Liverpool saattaa saada otteluun mukaan myös kesän harjoitusottelussa polvivamman saaneen Adam Lallanan. Liverpool on Anfieldilla suosikki, vaikkei Villa olekaan siellä hävinnyt sitten joulukuun 2010. Tätä asemaa pohjustaa Liverpoolin erittäin hyvä esitys sen viime valioliigaottelussa vieraskentällä Tottenhamia vastaan.

Aston Villan tärkeä toppari Ron Vlaar kärsii pohjevammasta. Tuore hankinta alakertaan – Tom Cleverley ManU:sta – saattaa debytoida vieraiden paidassa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen