Ajax pelasi kaksi isoa ottelua kuluneella viikolla. Joukkue aloitti keskiviikkona Mestarien liigan kohtaamalla PSG:n kotikentällään ja sunnuntaina vastassa oli arkkivihollinen Feyenoord Rotterdamissa. Saldoksi tuli tasapeli Zlatanin tähdittämää PSG:ta vastaan ja onnekas voitto Feyenoordista.

– Tämä oli kauden ensimmäinen todella iso viikko. Olen tyytyväinen siitä, miten viikko meni tuloksellisesti, mutta sunnuntain otteluun ei voi olla tyytyväinen pelillisesti. Voitimme Feyenoordin kehnon peliesityksen jälkeen jopa ansaitsemattomasti, Ajax-kapteeni Niklas Moisander arvioi SuomiFutis-sivustolle.

– PSG oli odotetun vahva, mutta pystyimme roikkumaan mukana ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla tasoitimme ja olimme mennä ohi. Se oli toivottu alku Mestarien liigalle.

Sunnuntain voitto nosti Ajaxin sarjassa kakkoseksi, kolme pistettä sarjakärki PSV:n perään. Mestarien liigassa on seuraavaksi vastassa APOEL Nikosiassa.

– Sarjassa olemme hyvissä asemissa, kuten pitääkin olla. Peli on pikkuhiljaa löytymässä, vaikka sunnuntaina ei siltä todellakaan näyttänyt. Tasapeli Mestarien liigassa oli taas tarvittava startti, joka antoi hyvät asetelmat seuraavaan peliin.

– PSG:ta vastaan olimme aluksi turhan arkoja, mutta onneksi PSG näytti vähän aliarvioivan meitä. He olisivat voineet ratkaista ensimmäisellä jaksolla ottelun, mutta näin ei käynyt. Toisella jaksolla mekin olisimme voineet voittaa. Meillä oli hyviä paikkoja ottelun lopussa.

Moisander kantoi nauhaa totutusti viikon molemmissa otteluissa. Hän kuului kummassakin ehdottomasti ottelun parhaimmistoon.

– Pelit menivät omalta osaltani ihan hyvin. Sunnuntaina oli vähän liikaa puolustamista, tosin. Nyt on hyvä vetää tämän viikon jälkeen vähän henkeä, sillä meillä on torstaina cupin ottelu ja siinä alasarjajoukkue vastassa.

– On ihan mahdollista, että osa pelaajista huilaa sen pelin. Mutta ensi viikonloppuna sitten jatketaan kärkitaistelua Hollannissa ja sitä sitten jatkuu Mestarien liiga, Moisander mietti.