Pikkuhuuhkajat eli alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa perjantaina omassa EM-karsinnassaan Walesin Turussa klo 19.00 alkaen.

Wales-ottelun lisäksi Suomi kohtaa vielä San Marinon kotonaan ensi viikon tiistaina. Suomi on lohkossa parhaillaan kolmantena ja voittamalla molemmat ottelut joukkue voi nousta lohkon kakkoseksi.

Kymmenestä eri karsintalohkosta voittajat sekä neljä parasta kakkosta etenevät playoff-kierrokselle. Suomi on jo menettänyt mahdollisuutensa nousta jatkokarsintoihin vaikka pääsisi kakkoseksi muiden parempien pistesaldojen vuoksi.

Wales nuijittiin vieraissa

Illan vastustajaan Walesin Suomi kaatoi vieraissa 5-1-lukemin, mutta vastustaja tuskin myy nahkaansa nyt halvalla.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin ja joukkue on pysynyt terveenä. Toivottavasti mitään viime hetken takapakkia ei tule, päävalmentaja Tommi Kautonen kertoo Palloliiton kotisivuilla.

– Vastaan tulee hyvä joukkue, jossa on muutama erittäin hyvä yksilö varsinkin hyökkäyspäässä. Olemme pystyneet käymään halutut asiat harjoituksissa läpi ja toivottavasti pystymme iskemään tehokkaasti Walesin heikompiin kohtiin.

Hieno yleisö luvassa tueksi

Turussa pelattava ottelu on samalla Palloliiton Turun piirin 90-vuotisjuhlaottelu. Lippuja tapahtumaan on jo ennakkoon myyty reilusti yli 5000 kappaletta.

– Tapahtumasta on tulossa hieno urheilujuhla. Toivottavasti voimme omalta osaltamme juhlia kentällä ja antaa Turun piirille mieluisan syntymäpäivälahjan. Varmuudella ennätysyleisön edessä on luvassa vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, Kautonen lupaa.