Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Tommi Kautosen mukaan nuorukaisia ohjeistettiin tarkasti Wales-ottelun tauolla, mutta ilmeisesti sanomasta ei ollut nyt apua.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue jäi 2-2-tasapeliin Turussa pelatussa pelissä. Suomi johti ensimmäisen jakson jälkeen 1-0, mutta Walesin tuli väkevästi toiselle 45-minuuttiselle ja otti johtoaseman tunnin jälkeen.

Suomen onneksi Tim Väyrynen toi lopussa sinivalkoiset 2-2-tasapeliin.

– Ensimmäisellä puoliajalla pääsimme pelaamaan suunnitellusti läpi keskustasta, mutta melkein kaikki hyökkäyksemme olivat nopeita. Olisi pitänyt saada myös hitaampia hyökkäyksiä; ja sitä kautta vielä enemmän painetta Walesille. Teimme kuitenkin maalin ja johdimme tauolla, kertasi päävalmentaja Tommi Kautonen Palloliiton verkkosivuilla.

– Tauolla vielä painotettiin sitä, että Wales tulee takuulla lujaa toiselle puoliajalle tappioasemassa, kuten tulikin. Me emme vain olleet valmiita siihen ja passivoiduimme liikaa. Se mitä siinä tapahtui, pitää käydä vielä videolta läpi. Kaksi erikoistilannemaalia meni omiin ja kumpikin vielä aika helpon näköisesti.

Suomi oli kuitenkin lopussa terävä. Voittomaalikaan ei ollut lopulta kaukana.

– Reaktio oli erittäin hyvä ja siihen pitää olla tyytyväinen. Saimme paineen Walesin päätyyn ja teimme komean maalin. Haimme vielä voittomaaliakin, mutta harmi ettemme pystyneet sitä tälle hienolle yleisölle tarjoamaan, Kautonen sanoi.

Suomi – Wales 2-2 (1-0)
19. 1-0 Robin Lod
65. 1-1 Wesley Burns
69. 1-2 Lee Evans
87. 2-2 Tim Väyrynen