Sami Hyypiän luotsaama Championship-tasolla edustava Brighton Hove & Albion eteni Englannin Liigacupissa 4. kierroksella kaatamalla Burton Albionin 3-0-lukemin vieraskentällä. Burton pelaa kahta sarjatasoa alempana.

Brighton saa seuraavalla kierroksella todella kovan vastuksen, kun joukkue vierailee Valioliigan suurseuroihin lukeutuvan Tottenhamin kotipyhätössä. Ottelu pelataan lokakuun 28. päivä.

Hyypiä kiitteli miehistöään hyvästä asenteesta keskiviikon pelissä.

– Asenne oli kunnossa. Pelaajien taso ei pudonnut siitä, mihin he parhaimmillaan kykenevät. Kun ottelun lähestyminen on sillä tasolla, teet ottelusta helpomman itsellesi. Olemme seuraavalla kierroksella, mikä on olennaista, Hyypiä kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Tämä oli ammattimainen esitys, mitä painotimmekin ennen ottelua. Oli hyvä asia saada nopea avausmaali (18. minuutilla, taukotilanne 2-0) ja että pystyimme liikuttamaan palloa nopeasti ja teimme lopulta kolme maalia. Toivottavasti saamme tästä itseluottamusta lauantain sarjapeliin Nottinghamia vastaan.

Brighton on aloittanut Championshipin ailahtelevasti saavuttaen kahdeksasta ottelusta vasta kaksi voittoa. Nottingham johtaa sarjaa ilman tappioita.

– Ihmiset sanovat, että voittavaa joukkuetta ei pidä vaihtaa, mutta ehkä näemme 1-2 muutosta lauantaille, Hyypiä valotti rotaatiopolitiikkaansa, mikä saattaa osoittautua tärkeäksi asiaksi pitkän kauden aikana.

Liigacupin 4. kierroksen ottelut (lokakuun lopussa):

Tottenham Hotspur – Brighton
Stoke City – Southampton
Bournemouth – West Bromwich Albion
Shrewsbury Town – Chelsea
Liverpool – Swansea City
MK Dons – Sheffield United
Manchester City – Newcastle United
Fulham – Derby County