SJK ja FC Lahti jakoivat pisteet lauantaina Veikkausliigassa 1-1-lukemin. Etenkin kotijoukkueen valmentaja Simo Valakari harmitteli tahmeaa esitystä.

FC Lahti johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen, mutta joukkue ei onnistunut pitämään johtoasemaansa enää läpi toista 45-minuuttista.

– Emme olleet hyviä ensimmäisellä jaksolla, ehkä se johtui pitkästä pelitauosta. Lahti teki homman meille vaikeaksi. Puolustajat eivät pystyneet avaamaan, koska liike puuttui. Kävimme asioita tauolla läpi ja aloitimme toisen puoliajan hyvin. Saatiin paine, syöteltiin hyvin ja saatiin Lahti liikkumaan pois paikoiltaan, Valakari sanoo seuran verkkosivuilla.

– Tehtiin ansaittu maali. Lopussa vähä kadotettiin pelaaminen. Molemmilla oli muutama puolittainen paikka. 1-1 on oikeutettu tulos, mutta en ole tyytyväinen meidän peliin. Meidän pitää pystyä parempaan.

Vierailijoiden luotsi Toni Korkeakunnas löysi ryhmästään sekä hyvää että huonoa.

– Kaksijakoiset mietteet. Päästiin johtoon ja pelattiin ensimmäinen puoliaika tosi hyvin. Päästettiin kotijoukkue tasoihin erikoistilanteesta, vaikka tiedettiin, että se on yksi SJK:n vahvuuksista. Pelattiin suunnitelman mukaisesti. Pystyttiin pitämään SJK pois vaarallisilta paikoilta.

– Toisella puoliajalla SJK sai otetta, mutta meillä oli aika hyviä vastaiskuja. Vedettiin sivuverkkoon ja tolppaan. Hyvä vieraspeli, oli ainekset jopa voittoon, kommentoi Korkeakunnas.

SJK on sarjakakkosena 48 pisteellä. FC Lahti on kolmantena pisteen perässä. HJK johtaa liigaa 55 pisteellä ja yhden ottelun lähimpiä haastajia vähemmän pelanneena.

SJK – FC Lahti 1-1 (0-1)
0-1 15 min Xhevdet Gela
1-1 59 min Akseli Pelvas