Tanskalaisen Bröndbyn päävalmentaja Frank Thomas huokuu tyytyväisyyttään kesän siirtomarkkinoiden onnistumisesta.

Seura sai riveihinsä tanskalaisen jalkapallon suurnimen Daniel Aggerin Liverpoolista, hankki kokeneen ruotsalaishyökkääjän Johan Elmanderin Turkista ja lainasi Huuhkaja-hyökkääjä Teemu Pukin Celticistä osto-optiolla.

Thomas uskoo Pukin olevan hitti Tanskan liigassa.

– Tunnemme hänet hyvin, mutta aina harjoituksissa näemme vasta kuinka hän luo suhteita muihin pelaajiin. Hän voi pelata ysi- tai kymppipaikalla. Hän on todella hyvä tekemään juoksuja syvältä, Thomas kommentoi tanskalaiselle Bold-lehdelle.

”Eriomainen kombinaatioissa”

Thomasin mukaan Pukki muistuttaa monin osin Tanskan maajoukkuehistorian yhtä legendaarista hyökkääjä, Jon Dahl Tomassonia.

Jo uransa päättänyt kärki edusti urallaan maineikkaita seuroja kotimaansa lisäksi Hollannissa, Englannissa ja Italiassa. Maajoukkueessa hän iski 52 maalia reiluun sataan otteluun. Melkoinen saldo ja suuri kunnia Pukille jo tulla verratuksi tällaiseen hyökkääjään.

– Hänellä ei kuitenkaan ole Jon Dahlin terävää syöttöä, mutta Pukin laukaus on jopa parempi. Hänellä on myös erinomainen taito hyviin kombinaatioihin, Thomas taustoitti.

Thomas vihjaa siitä, että Pukki nähdään kentällä jo viikonlopun Randers-pelissä.

– Tällä hetkellä ei ole mitään asiaa sitä vastaan. Hän on ehtinyt pelata 3-4 peliä Celticissä ja maajoukkueessa, Thomas kertaa Pukin pelituntumaa.