Midtjyllandissa pelaava keskikenttäpelaaja Tim Sparv pelaa vahvaa avauskautta tanskalaisjoukkueessa. Huuhkaja-peluri on napannut itselleen avauskokoonpanon paikan ja peli kulkee. Ainoa mikä on puuttunut, on maali.

Sparv on noussut joukkueen luottopelaajaksi keskikentällä. Pääasiassa puolustavassa roolissa pelaava Sparv on kuitenkin ollut aktiivinen myös hyökkäyspäässä.

– Olen suhteellisen tyytyväinen. Olen pelannut keskikentän keskustassa enemmänkin puolustavammassa roolissa. Jos joukkueella menee hyvin, niin yksilöillekin tulee silloin kehuja. Maalit vain puuttuvat. Olen ollut tosi hyvissä maalipaikoissa, mutta en ole vain saanut palloa maaliin, vaikka rimaa on ollut ja muuta, Sparv toteaa Suomifutis.comin haastattelussa.

Maalien tekeminen ei ole Sparville aivan jokapäiväistä herkkua, sillä 27-vuotiaan ammattilaisuralle mahtuu vain kuusi maalia sarjaotteluissa.

– En ota siitä paineita, mutta siitä on pitkä aika, kun olen päässyt näin paljon maalipaikoille. Melkein joka matsissa minulla on ollut tosi hyvä paikka.

– Maalien tekeminen ei ole kuitenkaan minun päätyöni. Minun tehtäväni on auttaa puolustuslinjaa ja rakentaa alhaalta ja avata peliä. Se mitä olen tehnyt suurimman osan urastani. Omalta osalta ei ole hirveästi muutoksia pelitavassa, valottaa Sparv omaa rooliaan.

Sparv pitää Midtjyllandin vahvan alkukauden salaisuutena kovaa hyökkäyskalustoa. Joukkue on iskenyt seitsemässä ottelussa 16 maalia.

– Se täytyy sanoa, että meidän hyökkäys on varmasti paras mitä minun urallani on koskaan ollut. Välillä hyökkäämme jopa liian nopeasti eikä puolustus ehdi nousta mukaan. Olemme tehneet eniten maaleja ja jos jaksamme pelata näin, niin ei auta valittaa.