Real Madridista kesän lopuksi yllättäen Bayern Müncheniin siirtynyt konkari Xabi Alonso on ottanut kapellimestarin roolin tuoreessa seurassa ja vetelee naruja keskikentän pohjan roolistaan.

Bayern on pienten yskimisten jälkeen ottanut oman paikkansa Saksan Bundesliigan kärjessä ja viimeisimpinä joukkue kukisti FC Kölnin vieraissa 2-0-lukemin lauantaina.

32-vuotias espanjalainen oli pelin keskiössä, sillä hän antoi peräti 196 syöttöä ottelussa. Näistä 175 eli 89 % meni omille.

Määrä on enemmän kuin kellään muulla pelaajalla tämän kauden aikana. Kyse ei ole mistään alibisyötöistä vaan miehen lapikkaasta lähtee myös upeat pitkät puolenvaihdot (syöttökartta alla).

Bayern johtaa Saksan liigaa kahdella pisteellä ennen Borussia Mönchengladbachia. Leverkusen on kolmantena pisteen päässä edellisestä.

Bayernin ykköshaastajana viime vuodet ollut Borussia Dortmund kärsi 1-2-vierastappion Schalkelle ja majailee vasta 10. sijalla. Joukkue on kolmesta edellisestä pelistä hävinnyt kaksi ja pelannut yhden tasan.

Stats Per 90

@StatsPer90
Xabi Alonso made 196 passes yesterday! 89% were accurate (@StatsZone Image) More than any other player this season