Brittiehti The Telegraph valitsi 100 kaikkien aikojen parasta Valioliiga-pelaajaa. Listalta löytyy myös suomalainen Sami Hyypiä.

Hyypiä on nostettu listalle sijalle 54. Liverpool-legenda, 318 pelin ja 22 maalin mies saa raadilta melkoiset suitsutukset.

Lehti esimerkiksi muistutti Hyypiän loistavasta hinta-laatu-suhteesta, mikä on aivan poikkeuksellinen koko Valioliigan historiassa. Vain 2,5 miljoonan punnan siirrolla Hollannista Liverpool iski kätensä kultaan.

Pelikentällä Hyypiällä ei koskaan ollut ongelmia.

– Hän ei koskaan näyttänyt hätäilevän, oli harvoin loukkaantuneena ja nautti taistoista kaikkien suurten Valioliiga-hyökkääjien kanssa – taistoista, jotka hän väistämättä voitti, lehdessä kehutaan.

Listan ykköseksi on nostettu ManU-legenda Ryan Giggs.

Telegraph Sportin valitsemassa asiantuntijaraadissa oli useita tunnettuja futisajattelijoita. Henry Winter, Alan Smith, Jason Burt, Mark Ogden, Jeremy Wilson, Chris Bascombe, Luke Edwards, Jim White ja Jonathan Liew olivat kaikki nostamassa esiin suosikkipelaajiaan viimeisen 28 vuoden ajalta. Listauksen toisena ehtona oli se, että pelaajalla täytyi olla kokemusta Valioliigasta.

Lehden listauksen kokonaisuudessaan näet tästä.