Seuraikoni sekä seurahistorian paras maalintekijä Rafael ja FC Lahti ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Kymmenettä vuotta FC Lahdessa pelaava Rafael on osoittanut myös tällä kaudella olevansa armoton maalipyssy. Häkki on heilahtanut brasilialaisen toimesta jo 13 kertaa Veikkausliigassa ja hän on ollut erittäin suuressa roolissa puskemassa FC Lahtea kohti tavoitettaan – mitaleille ja europeleihin.

– On hienoa, että seuralegenda ja ikoni jatkaa. Jos Francesco Totti tekee edelleen maaleja Mestarien liigassa, on Rafaelilla myös edessä vuosia ja maaleja. Tämä on tärkeä sopimus ja hieno asia. Olen todella tyytyväinen, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsee seuran kotisivuilla.

Jos maaleja tulee tällä kaudella vielä lisää, voi Rafael tehdä suurta jalkapallohistoriaa voittamalla Veikkausliigan maalikuninkuuden kolmella eri vuosikymmenellä. Maalikuninkuudet häneltä löytyy ennestään vuosilta 1997 ja 2007. Viime vuonna hän jäi kruunusta vain maalin päähän. Rafael on pelannut Veikkausliigassa yhteensä 315 ottelua, joissa on syntynyt 133 osumaa.

Veikkausliigan kautta aikojen toiseksi paras maalintekijä täytti tänä vuonna jo kunnioitettavat 36 vuotta, mutta tämä ei ole näkynyt pelikentillä.

– Ikä on vain numeroita. Rafael on näyttänyt edelleen olevan Veikkausliigan paras maalintekijä, Korkeakunnas alleviivaa.