HJK:n ilta Stadio Olimpicolla ei ollut erityisen lämmin kuin ehkä yhdelle miehelle. Torino oli debyyttipaikka nuorelle Carljohan Erikssonille Eurooppa-liigassa.

Maalivahti pääsi Toni Doblasin loukkaannuttua kehiin. Espanjalainen oli pakotettu tulemaan tauolla sivuun. Vielä pelin jälkeen Doblas valitteli olkapääkipuaan.

Doblas sanoi halunneensa jatkaa peliä, mutta siihen hän ei pystynyt. Huomenna perjantaina espanjalainen menee lääkäriin, jolloin vamman vakavuus selvinnee laajemmin.

– Haluan pelata Suomen Cupissa, Doblas elätteli toiveita pelin jälkeen.

Yhden epäonni oli toisen onni Torinon illassa. Nuori vuonna 1995 syntynyt Eriksson ehti Doblasin loukkaannuttua miettiä tulevaa debyyttiään.

– Ensimmäiset viisi sekuntia oli vähän, että mitäs täällä tapahtuu. Mennään lämmittelemään ja katsotaan mitä tapahtuu.

”Pakko laittaa kädet pystyyn”

HJK:n nuori vahti pääsi läheltä todistamaan Veikkausliigan ja Eurooppa-liigan välistä tasokuilua. Torino voitti 2-0, eikä se antanut Klubille mitään mahdollisuuksia.

– Yksilötaidot ehdottomasti kovemmalla tasolla. Kurinalaisuus ja joukkuepelaaminen. Oikeastaan kaikki on pykälän tai pari parempaa, Eriksson analysoi eroja.

– Joskus on pakko laittaa kädet pystyyn ja sanoa, että vastustaja oli parempi. Tämä oli yksi niitä päiviä. Torino pelasi erittäin hyvin ja kurinalaisesti.

Eriksson suoritui silti 45-minuuttisestaan varsin kelvollisesti. Varsinkin toisen jakson alussa Torino antoi painetta debytantille. Puntti ei silti miehellä tutissut.

– Ei oikeastaan. Tuli yksi hasardiavaus suoraan keskelle. Olisi vaan pitänyt ottaa tatsi. Ei väliä, millanen hyökkääjä sieltä tulee kohti juoksemaan. Ei väliä, onko se Zlatan vai joku RoPS-hyökkääjä. Samalla tavalla se pallo pitää hoitaa, Eriksson totesi kypsästi.

Jaakko Käyhkö, Torino
Twitter: @JaakkoKayhko

Kaikki HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanne ja otteluohjelma löytyy helpoiten HJK-erikoissivultamme.