HJK lähtee hakemaan avauspisteitään Eurooppa-liigan lohkovaiheesta jo kolmatta kertaa, kun kolmannessa ottelussa tulee vastaan FC Torino.

HJK pelaa tässä kilpailussa ensimmäistä kertaa ja on hävinnyt kaksi avauspeliään. Ensin vieraissa FC Kööpenhamina oli 2-0-lukemin ja Helsingissä vieraillut belgialainen Club Brügge vei pelin 3-0.

Torino – jolla on allaan voitto ja tasapeli – tuo HJK:lle uudenlaisen vastuksen taktisesti ajateltuna johtuen jo joukkueen kenttäryhmityksestä.

-Torino on hyvin erilainen joukkue muihin tämän kauden euro-vastuksiimme verrattuna. Torino on pelannut tällä kaudella pääasiassa kolmella topparilla. Puolustaessa heidän laitapelaajansa ovat pakkeja ja hyökkäyssuuntaan he nousevat hyökkääjän lailla tukemaan hyökkäystä. Joukkueen muoto on hyvinkin erilainen, kuin mihin olemme tällä kaudella tottuneet, HJK-luotsi Mika Lehkosuo puntaroi seuran kotisivuilla.

”Pelaavat todella organisoidusti”

Pelaajaurallaan Italian Serie A:ssa kauden pelannut Lehkosuo näkee vastustajassa runsaasti saapasmaan jalkapalloa yleisesti kuvaavia elementtejä.

– Torino pelaa todella organisoidusti ja heidän pelaajillaan on hyvin selkeät roolit. Heidän pelaajamateriaalinsa on niin laaja, että ketä tahansa heidän pelaajistaan kentällä nähdään ei taso heittele kovinkaan paljon.

Torstaina iltana klo 22.05 alkava ottelu on nähtävissä Suomessa ilmaisella JIM-kanavalla suorana lähetyksenä.

Kaikki HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkon taulukko sekä otteluohjelman löydät erikoissivultamme.