HJK pelaa ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Joukkue avasi kilpailun vierastappiolla FC Kööpenhaminaa vastaan pari viikkoa sitten ja torstaina joukkue isännöi belgialaista Club Bruggea Sonera-stadionilla klo 22.05 alkaen.

Otteluita lohkovaiheessa kertyy syksyn aikana kaikkiaan kuusi kappaletta, mikä pidentää joukkueen kautta merkittävästi. HJK:n viimeinen peli kotimaassa on Suomen Cupin finaalin Interiä vastaan lauantaina 1.11., minkä jälkeen seuralla on ohjelmassa vielä kolme Eurooppa-liigan ottelua – viimeisin hyvän matkaa joulukuun alusta.

Otteluihin varautuminen on oma pulmansa, sillä europelien välillä on kolmen ja kahden viikon taukoja ilman muita otteluita HJK:n tapauksessa.

Pari harjoituspeliä ohjelmassa

Seuran toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan HJK pelanee lisksi pari ystävyysottelua pelituntuman ylläpitämiseksi.

– Meillä on selkeä suunnitelma, mitä tehdään. Pelaamme Malmöä (pelaa Mestarein liigan lohkovaiheessa) vastaan vieraissa marraskuun lopulla ja menemme todennäköisesti leirille, missä on ohjelmassa lienee harjoitusottelu. Ja siihen päälle nämä kolme Eurooppa-liigan peliä, Riihilahti kertasi SuomiFutis-sivuston haastattelussa loppuvuoden ohjelmaa.

– Halusimme pelin juuri tuohon ja mietimme sopivaa vastustajaa ja paikkaa. Malmö löytyi siihen. Yleisesti nyt pelejä on ollut aika paljon. Toki pelituntuman säilyttäminen on tärkeää, mutta ylipelaaminen ei ole järkevää. Ohjelma on suunniteltu juuri valmennusjohdon toiveiden mukaisella tavalla ja olemme löytäneet hyvät vaihtoehdot.

HJK:n harjoitusleirin sijainti on vielä avoin, mutta marraskuisia kotimaisia olosuhteita ajatellen lienee selvää mihin ilmansuuntaan katseet on käännetty.

– Voin kommentoida tätä siten, että Suomi on ilmastollisesti haastava paikka marraskuussa. Me tarvitsemme siihen väliin nurmiharjoituksia seuraavaa peliämme silmällä pitäen.

Riihilahti näkee lohkossa kaikki mahdollisuudet menestykseen

HJK:n torstainen vastus Club Brugge on Belgian kaikkien aikojen toiseksi menestynein seura. Belgia on vahvassa nosteessa varsinkin maajoukkuetasolla ja seuratasollakin kärkijoukkueet pelaavat säännöllisesti Mestarien liigaa tai Eurooppa-liigaa. Riihilahti on tutustunut tarkkaan jo muutenkin belgialaisen jalkapallon nousun taustoihin.

– Olen tutustunut vanhojen pelikavereiden ja jalkapallotuttujen kautta belgialaisen jalkapalloon. Siellä on tehty paljon hyviä ratkaisuja sekä liitto- että sarjatasoilla pelaajakehityksen, kouluyhteistyön ja akatemioiden osalta.

– Uskon, että HJK:lla on hyvä mahdollisuus kilpailla heitä vastaan Eurooppa-liigassa. Jos katsotaan tätä lohkoa, niin varsinkin kotona meitä on vaikea voittaa. En pysty yksittäisiä tuloksia toki arvioimaan, mutta jokaisessa pelissä on realistiset mahdollisuudet pisteisiin.

Kai Lintinen, Helsinki
Twitter: @kailintinen

SuomiFutis-sivuston HJK-erikoissivulta löydät kaikki ajankohtaiset HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja HJK:n otteluohjelman kilpailussa.