HJK:hon täksi kaudeksi palannut toppari Markus Heikkinen pelasi vuosia Eurooppa-liigan otteluita edellisessä seurassaan Rapid Wienissä, joten europelit eivät sinänsä 35-vuotias konkaria järisytä.

HJK kohtaa torstaina historiansa ensimmäisessä Eurooppa-liigan kotiottelussaan belgialaisen Club Bruggen. Eräs käytännön seikka kuitenkin vaikuttaa Heikkisen valmistautumiseen. HJK:n kotistadionilla pelattava ottelu alkaa nimittäin vasta klo 22.05.

– Ei valmistautumisvaiheessa mitään ihmeellistä fiilistä ole ollut verrattuna muihin peleihin. Sillä tavalla valmistautumiseen tulee eroa normaalin, koska pelataan niin myöhään. Yleensä olen menossa jo nukkumaan siihen aikaan eli nyt pitää valmistautua eri tavalla, Heikkinen pohdiskeli keskiviikon tiedotustilaisuudessa.

– Tässä yrittää nyt valvoa muuten myöhempään ja muuttaa ruokailurytmiä samaan kuin pelipäivinä sekä nukkua päiväunet, jos mahdollista. Se onnistuu, jos mediatilaisuus on nopeasti ohi, Heikkinen veistelee.

Kai Lintinen, Helsinki
Twitter: @kailintinen

SuomiFutis-sivuston HJK-erikoissivulta löydät kaikki ajankohtaiset HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja HJK:n otteluohjelman kilpailussa.