Huuhkajien kolmosvahtina viime ajat ollut 21-vuotias Jesse Joronen siirtyi äskettäin peliajan perässä Championshipin Fulhamista lainalle Englannin nelostasoa League Twota edustavaan Accringtoniin.

Joronen pääsi pika pikaan kentälle jo viime viikonloppuna juuri kuukauden lainansa varmistuttua. Lauantaina saldona oli tappio Stevenagelle 1-2-lukemin surkean alun saattelemana, kun ensimmäisen kerran pallo löytyi veskarin selän takaa jo 55 sekunnin pelin jälkeen.

Nyt muutama päivä tutustumista seurassa toi jo paremman tuloksen,. Joronen oli maalin suulla tiistaina Accringtonin voittaessa kotikentällään Hartlepoolin 3-1-lukemin. Ainoa takaisku oli vastustajan 1-1-tasoitus avausjakson lopulla, mutta isännät iskivät tarvittavat maalit toisen puoliajan kuluessa.

Accrington on voiton myötä 24 joukkueen sarjassa 14. sijalla yhtä monen kierroksen jälkeen.

Joronen joutui Fulhamissa syntipukiksi

Joronen aloitti Fulhamin avaavana vahtina kauden alussa, mutta sai väistyä tappioputken myötä vaikka esitykset olivat raporttien mukaan vähintään kohtalaisella tasolla.

Kokeneen saksalaismanagerin Felix Magathin hieman myöhemmin tulleiden potkujen myötä Joroselle kerrottiin, että peliaikaa ei ole tulossa jatkossa. Lainasopimus on hyvä ratkaisu ja nuori maalivahti saa tärkeää pelikokemusta.