Ensimmäistä kauttaan FC Lahdessa valmentavan Toni Korkeakunnaksen mukaan Myllykosken Pallon talousongelmat juontavat juurensa jo pidemmältä ajalta.

Korkeakunnas toimi MYPAn päävalmentajana vuosina 2011-2013. Myllykoskelaisseura on myöntänyt tällä kaudella julkisesti mediassa, että ensi kaudella se joutuu alentamaan työntekijöidensä palkkaa seuran heikon rahatilanteen vuoksi. Luultavasti myös joukkueen nykyisen päävalmentajan Antti Muurisen tilipussi pienenee.

Myös Korkeakunnaksen valtakaudella MYPA paini samojen hankaluuksien kanssa.

– Sama tilanne oli kaksi vuotta sitten. Ensimmäisen MYPA-vuoteni jälkeen minulle sanottiin, että voin etsiä ja katsella seuraa muualta. Pystyttiin kuitenkin jatkamaan, ja sitten tuli kuitenkin pieni ihme kausille 2012 ja 2013, ”Toke” kertoo.

Tällä kaudella FC Lahden mitaleille luotsaava Korkeakunnas luuli, että rahalliset huolet Myllykoskella olisivat taakse jäänyttä elämää. Korkeakunnaksen mukaan MYPA nosti tälle kaudelle budjettiaan viime vuodesta yli 50 prosenttia.

– Tietysti se kuulostaa surulliselta. Luulin, että se olisi päässyt jo jaloilleen. En ole ikinä kovinkaan iloinen, että tällaisia uutisia tulee suomifutiksesta.

MYPA ei ole ainoa rahallisten ongelmien kanssa kamppaileva seura. Korkeakunnas muistuttaa, että suomalainen jalkapallo on vielä lasten kengissä.

– Olemme monella tapaa Euroopan huippua yhteiskunnallisesti ja muuta, mutta jalkapallossa olemme alinta kastia. Emme tahdo HJK:n lisäksi pärjätä edes Viron kärkiseuroille. Kyllähän tämä sillä tavalla on surkeaa.