Liverpool-luotsi Brendan Rodgers kertoo, että täksi kaudeksi Luis Suarezin lähdön myötä ykköskärjen manttelin saanut Daniel Sturridge ei voi tituleerata itseään vielä maailmanluokan huippukärjeksi ennen kuin hän on saavuttanut menestystä kansainvälisesti.

– Huippupelaajat pystyvät vaikuttamaan joukkueidensa otteluiden kulkuun. Jos sinulla on hyökkääjä, joka voi taikoa maalin tyhjästä, se on suuri ase. Sturridge on tällainen hyökkääjä. Goal-sivusto siteerasi valmentajaa.

– Mutta hänestä ei tule Euroopan tasolla huippukärki ennen kuin hän pystyy pelaamaan jatkuvasti. Potentiaalilla ei ole merkitystä. Pitää pystyä pelaamaan koko ajan (ennen kuin häntä voidaan kutsua huippuhyökkääjäksi).

Sturridgen paluuta odotetaan

Englantilaishyökkääjä ei ole pelannut sitten elokuun lopun, jolloin hän sai reisivamman maajoukkueharjoituksissa. Lokakuun aikana toipuminen on ottanut vielä lisää takapakkia. Liverpool on ollut ongelmissa ilman miestä, kun mm. kesällä hankittu Mario Balotelli ei ole istunut kunnolla palettiin.

Rodgers odottaa Sturridgen paluun myötä joukkueen olevan astetta parempi. Sitten joskus kun mies on taas terve.

– Kun Sturridge tulee takaisin joukkueeseen, näemme sen itseluottamuksen mikä tulee liikkeestä ja dynaamisuudesta. Tällä hetkellä hän ei kuitenkaan olekunnossa eikä ole ollut sitä pitkään aikaan, Rodgers harmitteli.

Sturridgen toipumisaikataulu on hämärän peitossa.