Brassihyökkääjä Luiz Adriano iski tiistaina Mestarien liiga historiaa. 27-vuotias kärkimies teki peräti viisi maalia ukrainalaisseuralleen Shakhtar Donetskille 7-0-voitossa Valko-Venäjän mestarista BATE Borisovista.

Voitto on Mestarien liigan historian toiseksi suurin jaetusti. Suuremman voiton on saavuttanut vain Liverpool vuonna 2007 kaatamalla Besiktasin 8-0-lukemin kotikentällään. Vierarvoitoista Shakhtarin suoritus on ollut kaikkien aikojen paras tässä kilpailussa yhdessä Marseillen vuoden 2010 voiton MSK Zilinasta.

Adrianosta tuli toinen pelaaja Lionel Messin jälkeen joka on kyennyt tekemään viisi maalia yhteen otteluun. Adriano teki neljä maaleistaan 17 minuutin sisään, mikä on kilpailun uusi ennätys.

Shakhtar on voittonsa myötä H-lohkon kakkosena viidellä pisteellä kolmesta ottelusta. Ykkösenä on Athletic Bilbaon tiistaina 2-1-lukemin kaatanut Porto seitsemällä pisteellä.

Adriano on tehnyt Shakhtarille yli 110 maalia vajaaseen 250 otteluun, mutta miestä ei ole koskaan nähty Brasilian maajoukkuepaidassa. Aikonaan Adriano on pelannut pelejä maan alle 20-vuotiaden tyhmässä.

Hyökkääjä on kertonut aiemmin olevansa valmis edustamaan Ukrainan maajoukkuetta tulevaisuudessa, mutta hänellä ei ole vielä maan passia. Adriano on pelannut maassa vuodesta 2007 lähtien.