HJK:n keskikenttäpeluri Mika Väyryselle torstainen Eurooppa-liigan vastustaja Club Brügge on aavistuksen tutumpi kuin hänen joukkuetovereilleen.

Mika Väyrynen pelasi yhdessä Brüggen nykyisen kapteenin Timmy Simonsin kanssa Hollannissa. Väyrynen tietää tarkalleen millainen mies belgialaisjoukkueen kippari on.

– Kolme kautta pelattiin samaan aikaan PSV:ssä. Timmy on keskikenttäpelaaja, oikea puolustavan keskikenttämiehen prototyyppi. Suojaa toppareita ja puolustaa hyvin, riistää paljon palloja ja tekee vastustajan kymppipaikan pelaajan pelin vaikeaksi. Hän oli siinä PSV:ssä todella hyvä ja myöhemmin myös Nürnbergissä. Nyt en ole vähään aikaan nähnyt hänen pelejään, Väyrynen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Hän on myös hyvä joukkuepelaaja ja johtajatyyppi. On kantanut kapteeninnauhaa aiemmissakin seuroissaan. Hän ei tee mitään räväkkää tai osallistu suuresti hyökkäyspelin rakenteluun, mutta puolustuspelissä hän on joukkueelle todella tärkeä.

Torstaina Väyrynen asettuu areenalle vanhaa joukkuekaveriaan vastaan mikäli valmentajat niin peluuttaa päättävät. Väyrynen odottaa Klubilta aavistuksen parempaa esitystä kuin Kööpenhaminassa ensimmäisessä ottelussa.

– Tosi vaikea ennakoida millainen peli tulee. Köpiksen otteluun verrattuna me ainakin halutaan olla enemmän pallossa ja saada pitempiä hyökkäyksiä. Toivottavasti saamme nyt myös vastustajaa juoksemaan puolustussuuntaan. Tosin Bruggenkin peli perustuu pallonhallintaan, joten hekin haluavat pitää pelivälinettä. Jompikumpi joutuu siitä välillä luopumaan, toivottavasti he enemmän.

HJK:n terävin ase on kuitenkin vastaiskut. Niillä Klubi on pystynyt vahingoittamaan eurovastustajiaan.

– Toki meidän ase on vastahyökkäykset, mutta välillä pitää pystyä pitämään palloakin, ettei peli ole pelkkää puolustustaistelua, Väyrynen päättää.