Ensi maanantaina Palloliitossa päätetään tulevasta sarjajärjestelmästä Suomen kolmella korkeimmalla sarjatasolla. Veikkausliigaseurat antavat kitkerää palautetta päätöksestä jo nyt.

– Valitettavasti nyt päättyvä prosessi ei ole noudattanut hyvän hallintotavan mukaista avointa ja demokraattista päätöksentekoa, todetaan seurojen allekirjoittamassa tiedotteessa.

Liiga sai keväällä nimetä edustajansa työryhmään, jonka tarkoitus oli pohtia sarjajärjestelmää ja sitä koskevia kysymyksiä.

– Työryhmän muista edustajista oli tietoa tarjolla rajoitetusti eikä sen valitsemisperusteista saatu tietoa.

Työryhmä päätyi esittämään Palloliitolle kahta vaihtoehtoista esitystä Veikkausliigan tulevasta sarjajärjestelmästä. Veikkausliigan hallitus käsitteli vaihtoehtoja kokouksessaan 3.10. ja päätyi yksimielisesti suosittelemaan toista esitystä.

Nyt Veikkausliigan seuroille on viestitty, että näiden yksimielistä kantaa ei ole välttämätöntä ottaa huomioon.

– Veikkausliigan seurojen toimintaedellytyksiä koskevissa päätöksissä on huomioitava seurojen kanta. Seurat kantavat taloudellisen riskin ja vastaavat käytännön toiminnasta, seurat huomauttavat.

– Suomessa ammattilaisjalkapallotoiminnan harjoittaminen on haastavaa. On perusedellytys, että ammattilaisseurat voivat päättää oman toimintansa taloudellisiin edellytyksiin vaikuttavista asioista.