Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen jäi harmittelemaan ratkaisevia tilanteita tappiollisessa Romania-ottelussa, mutta piti Suomen ilmettä yleisesti positiivisena. (otteluraportti.)

– Ensinnäkin olin tosi yllättynyt, että peli oli niinkin hyvin hallussa ja vietiin suvereenisti peliä ja osoitettiin että ollaan parempi joukkue, Mixu Paatelainen aloitti lehdistötilaisuudessa.

– Tiedettiin, että Romania osaa puolustaa. Viimeisellä kolmanneksella ei oltu niin teräviä, että selviin maalipaikkoihin olisi päästy.

Suomi hallitsi avausjaksoa, toisen jakson pelin söi Romanian johtomaalin jälkeen nopeasti tullut Alexander Ringin toinen varoitus ja ulosajo.

Romanian johtomaali juuri ennen ulosajoa syntyi kulmapotkusta, mikä oli Mixun mukaan täysin oma vika.

– Jos nukutaan kulmassa noin törkeästi, niin sellainen kostautuu tällä tasolla. Yksi virhe maksaa paljon näissä peleissä. Yleisellä tasolla olen tyytyväinen joukkueeseen.

– Alexin ulosajo oli kompelö tilanne, en tiedä oliko varoituksen arvoinen ollenkaan. Ja oliko maalin aiheuttanut kulmapotkukaan oikea tuomio. Se, että pelattiin sitten vajaalla ei helpottanut tilannetta.

Suomi on lohkonsa neljäntenä neljällä pisteellä kolmesta pelistä. Kisapaikan saaminen vaatii nyt yhä enemmän onnistumisia vieraspeleistäkin.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen

Kaikki Huuhkaja-uutiset, lohkon tilanteen ja otteluohjelman löydät Huuhkajat-erikoissivultamme.