Huuhkajien ykkösmaalivahti Niki Mäenpää harmitteli Romania-tappion jälkeen aiheettomasti annettua kulmapotkua.

– Mielestäni se ei ollut missään nimessä kulmapotkun paikka. Harmi, että näin kävi. Se oli todella epäselvä tilanne, mistä se kulma tuli ja sitten he tekivät vielä maalin siitä, Mäenpää kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Mäenpää myönsi, että hänen olisi kannattanut jäädä maalilleen.

– Sieltä tuli hyvä pallo siihen etualueelle. Tulin vähän vastaan. En olisi millään kerennyt siihen. Olisi vain pitänyt jäädä maaliviivalle ja yrittää reagoida siihen palloon.

Suomi oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli, eikä Huuhkajilla näyttänyt olevan hätää, kunnes Romania meni ensin johtoon ja kaksi minuuttia myöhemmin Alexander Ringille nousi keltainen kortti toistamiseen ja Suomi joutui miehen vajaalle.

– Ensimmäisellä puoliajalla peli oli hallussamme. Tempo ei ollut korkea pelissä ja Romanian oli helppo liikkua tiiviinä pakkana. Emme päässeet tarpeeksi maalipaikoille. Toisella puoliajalla yritimme muutamilla pystypalloilla hakea tilanteita, mutta he puolustivat hyvin. Punaisen kortin jälkeen olikin sitten tosi vaikeata pelata.

Ottelun jälkeen tunnelma Suomen pukukopissa oli todella vaisu. Mixun viesti pelaajille oli kuitenkin se, että Unkariin täytyy lähteä voittamaan.

– Siitä me lähdemme, että se peli pitää voittaa Unkarissa. Kerran olemme heidät tämän vuoden puolella voittaneet. Nyt meidän pitää voittaa heidät vielä näissä karsintaotteluissa.

– Kopissa oli aika vaisu tunnelma tietysti tappion jälkeen. Tämä pitää kääntää nopeasti. Ensi kuussa nappaamme kolme pistettä ja olemme taas hyvin mukana, Mäenpää sanoi.

Jesse Happonen