Veikkausliigakausi 2014 huipentuu päätöskierrokseen viikonlopun aikana. Mestari, mitalistit ja putoaja ovat jo selvillä, mutta neljännen sijan kohtalo on vielä auki. Sen merkitys on iso, sillä jos HJK voittaa Suomen Cupin, niin neljännen sijan haltija pääsee eurokentille.

Ennen päätöskierrosta neljättä sijaa pitää hallussaan erinomaisen syksyn pelannut VPS. Vaasalaiset olivat vielä pari kuukautta sitten kaukana kärkisijoista, mutta kahdeksan ottelun mittainen tappioton putki on nostanut joukkueen osakkeita huomattavasti.

Päävalmentaja Olli Huttunen myöntää SuomiFutis-sivustolle, että kausi on ollut vaasalaisille todella vaikea.

– Paljon pitkiä loukkaantumisia ja poissaoloja. Siitä huolimatta täytyy olla tyytyväinen, että kierros ennen päätöstä ollaan sijalla neljä. Päättyy viimeinen peli miten tahansa, olemme joka tapauksessa kuuden joukossa, Huttunen muistuttaa.

Vaikka HJK onkin ollut ylivoimainen, niin silti Huttusen mukaan päättymässä on mielenkiintoinen jalkapallovuosi.

– Liigakausi on ollut tasainen ja maustettu muutamalla yllätyksellä. Niin kuin joka vuosi tapahtuu, kolmatta kauttaan VPS:n peräsimessä oleva valmentaja toteaa.

Kauden parhaita puntaroidessa Huttunen ei voi ohittaa mestareita, mutta muitakin nimiä on helppo nostaa näkyviin.

– HJK:n rinki on vahva ja laaja, mutta nostaisin esille nimet kuin Jaron Hendrik Helmke, IFK Mariehamnin Luis Solignac ja SJK:n Cedric Gogoua. He ovat olleet suuressa roolissa joukkueissaan ja sitä kautta tärkeitä pelaajia, Huttunen painottaa.

Kim Sanden