Englannin mestaruussarjassa Championshipissa Sami Hyypiän luotsaama Brighton jatkoi tasapelien viitoittamalla tiellä joukkueen jakaessa pisteet kotipelissä Cardiffin kanssa.

Brighton meni johtoon espanjalaispuolustaja Brunon maalilla 20. minuutilla, mutta Cardiff nousi heti seuraavalla minuutilla tasoihin kokeneen Valioliiga-kärjen Kenywine Jonesin osumalla.

Brighton, joka pelasi viikonloppuna maalittoman tasapelin sarjakärki Nottinghamin kanssa, oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja laukoi peräti 26 kertaa vastustajan yhdeksää yritystä vastaan. Pallohallinta oli ”lokkien” eduksi 62-prosenttisesti.

Hyypiä katsoi, että tällä suorituksella olisi ansaittu voitto, mutta maalinteko tökki kuten koko kauden on ollut tapana.

– Ainoa asia, mitä meiltä puuttui tänään, oli toinen maali. Olen pahoillani pelaajieni puolesta, koska he esiintyivät erinomaisesti. Oli sääli (jäädä ilman voittoa), mutta meidän pitää nyt huolehtia siitä, että jatkamme tästä seuraavassa ottelussa ja siinä laitamme pallon maaliin, Hyypiä kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Heidän maalivahtinsa suoritus jätti meidät turhautuneiksi, mutta tällaista jalkapallo joskus on. Hänellä oli hyvä ilta, emmekä saaneet ratkaisua aikaan. Kun vielä itse päästimme helpon maalin, oli tulos sääli. Jalkapallossa voi tapahtua mitä vain.

Puolustuspeli parantunut viime peleissä

Hyypiä näki, että joukkue puolusti vahvisti, mutta tehottomuus kostautui.

– Meillä oli paljon paikkoja. Pelaajat hoitivat puolustusvelvoitteensa kurinalaisesti. Voisin nimetä vaikka kuinka monta pelaaja, jotka esiintyivät edukseen meiltä. Koko joukkue avauksesta vaihtopelaajiin olivat hyviä.

– Puolustimme hyvin emmekä ole viime peleissä päästäneet juurikaan maaleja, mikä on hieno asia.

Brigton jatkaa sarjassa 18 sijalla 10 pisteellä, Cardiff on 13:s kerättyään 13 pistettä 10 ottelusta. Kärjessä ovat tasapisteissä Norwich, Nottingham ja Watford – kullakin 20 pistettä.