Sami Hyypiän luotsaama Brighton ei pystynyt suuryllätykseen Liigacupissa. Tottenham-vieraspeli keskiviikkona oli vielä maalittomassa tilanteessa tauolla, mutta lontoolaisisännät iskivät kahdesti toisella jaksolla edeten odotetusti jatkoon Championship-tason vastuksestaan.

Tottenhamin maaleista vastasi uutta kevättä seurassa elävä argentiinalaistaituri Erik Lamela sekä hyökkääjälupaus Harry Kane.

Oman sarjankin häntäpäähän jumittunut Brighton voi ottaa tappiosta huolimatta ottelusta positiivisia asioita itselleen. Vastustajan taitotaso oli lopulta vain yksinkertaisesti liian kova.

– Voin olla tyytyväinen esityksestä, työmäärästä ja pelaajien panoksesta. Näytimme suurta halua puolustaa maaliamme ja taistelimme viime hetkille asti. Jokainen pukukopissa on väsynyt, kuten pitääkin olla. Vain heidän pieni korkeampi taidokkuus osoittautui ratkaisuksi, Hyypiä kommentoi ottelun jälkeen seuransa kotisivuilla.

– Puolustimme pääpiirteittäin hyvin, mutta aina voi katsoa niitä tilanteita uusiksi (mistä syntyi maalit) ja mitä olisimme voineet tehdä paremmin. Tottenham on hyvä joukkue, missä pelaa erinomaisia yksilöitä. Molemmat heidän maalinsa olivat erinomaisia hyökkäyskuvioita.

Uskoa Championshipiin

Hyypiä hakee tämän päälle uutta nousua Championshipiin, missä joukkue on pelannut jo pitkään ilman voittoa.

– Voimme ottaa tästä positiiviset asiat ja oppia. Jos jatkamme samalla tasolla pallotonta liikettämme, voitamme jatkossa otteluita.

– Kannattajamme olivat myös upeita ja rakastin sitä. He lauloivat alkupotkusta loppuun. Odotin faneja saapuvan, mutta tämä (määrä) tuli yllätyksenä. Kannatus oli erinomaista, Hyypiä kehaisi.