Seinäjoen Jalkapallokerho ottaa mitalin ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan. Ennen viimeistä kierrosta ei kuitenkaan ole vielä varmaa, onko mitali hopeinen vaiko pronssinen.

Jos SJK voittaa lauantaina, on mitalin väri hopea. Jos ei voita, pitää jännittää mitä tapahtuu samaan aikaan Lahdessa pelattavassa ottelussa. SJK haluaa siten voiton kauden päätösottelusta ja vastaansa se saa MYPA:n.

– Lahti voittaa oman pelinsä (Honkaa vastaan kotikentällä). Meidän pitää voittaa tämä peli, että saamme hopeaa. Me tehdään kaikki samoin kuin ollaan tehty 32 kertaa aiemmin tällä kaudella. Mikään ei ole muuttunut tällä viikolla ja valmistaudumme tähän otteluun samoin kuin kaikkiin aiempiinkin otteluihin, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoo seuran kotisivuilla.

Valakari myöntää, että tunnelma joukkueessa ja koko Seinäjoen kaupungissa hohkaa odotusta sille, että kaupungin ylpeys saa kaulaansa ensimmäiset mitalinsa liigasta.

– Tottakai sen kuitenkin aistii pelaajista, kaupungista ja kaikista ihmisistä, että nyt on viimeinen ottelu edessä ja hopean kohtalo omissa käsissä. Mutta me olemme alusta asti tehneet kaiken niin hyvin kuin mahdollista ja saamme sen mitä me ansaitsemme omalla työllämme. Sarjataulukko ei valehtele ja nyt saamme pelata isoista asioista kauden viimeisessä ottelussa, kotikentällämme ja omien loistavien faniemme edessä.

MYPA:sta hyviä muistoja

SJK:n kesän lento alkoi juuri kahdesta peräkkäisestä MYPA-ottelusta.

– Olemme analysoineet MYPA:n tarkkaan. Ensimmäisessä kohtaamisessamme täällä Seinäjoella, me emme pelanneet hyvin, mutta saimme pilkusta maalin. Se oli kuitenkin tietyllä tapaa vedenjakajapeli, sillä sen jälkeen menimme Myllykoskelle ja kohtasimme MYPA:n heidän kotikentällään, emmekä antaneet heille siellä mitään mahdollisuuksia, Valakari analysoi.

– Siitä aloitimme heinäkuun voittoputkemme. MYPA on kuitenkin täynnä hyviä pelaajia ja Antti Muurinen on loistava kokenut valmentaja. Joukkueessa on paljon yllätyksellisyyttä ja meidän täytyy olla todella tarkkana miten me pelaamme heitä vastaan. Mutta jos me jaksamme tehdä joukkueena jokaisen pienenkin asian hyvin, niin me pärjäämme.

Liigan päätöskierros pelataan lauantaina pois lukien sunnuntaina pelattava HJK-RoPS-peli. HJK on varmistanut jo mestaruuden, TPS putoaa sarjatasoa alemmaksi.

Veikkausliigan päätöskierros:

SJK-MYPA la klo 14.00

IFK Mariehamn-TPS la klo 14.00

FC Inter-Jaro La klo 14.00

KuPS-VPS la klo 14.00

FC Lahti-FC Honk la klo 14.00

HJK-RoPS su klo 14.00