HJK jäi torstaina kotipelissään Club Bruggen jalkoihin 0-3-lukemin ja helsinkiläisseura on lohkonsa jumbona kahden tappion myötä.

Joukkueet hallitsivat palloa tasaisesti ja Bruggen voittolukemat selittyvät vastustajan virheiden hyvällä hyödyntämisellä ja oman pelin tiiveydellä.

Palloa hallittiin tasaisesti ja HJK itse asiassa jopa laukoi enemmän ottelussa, tosin yritysten laatu oli heikko. Parhaalle maalintekosektorille ei päästy juurikaan.

HJK:n pelaajista tilastollisestikin parhaita olivat toppari Gideon Baah sekä hyökkäyksiä aktiivisesti edistänyt Demba Savage.

Baahin onnistuneiden syöttöjen prosentti oli 94%. Huomion arvoista myös pitkien syöttöjen laatu: 18 kappaletta, joista 15 onnistunutta. Läpisyöttöjen tilastossa Baahin saldo oli 2/2. Tähän tilastoon lasketaan syötöt, millä oma pelaaja pelataan puolustuslinjan ohi.

Keskikentän laidalla pelannut Savage osallistui aktiivisesti peliin. Hän laukoi kolme kertaa, joista tosin yksikään ei mennyt maalia kohti ja antoi neljä avainsyöttöä, mihin lasketaan laukaukseen johtavat syötöt pelikaverille. Baahin avainsyöttölukema oli puolestaan kaksi.

Merkittävimmät tilastot HJK-Club Brugge 2.10.2014:

Maalit 0-3 (0-1)
Laukaukset 16-13
– kohti maalia 2-4
– ohi maalin 7-7
– blokatut 7-2
Pallonhallinta 50%-50%
Syöttöprosentti 85%-85%

Gideon Baahin tilastot:
– 53 syöttöä, joista 94 % omille
– kaksi läpisyöttöä
– 15/18 onnistunutta pitkää syöttöä
– viisi taklausta
– yhdeksän syötönkatkoa

Demba Savagen tilastot:
– Kolme laukausta (0 maalia kohti)
– neljä avainsyöttöä
– 54 syöttöä, joista 81 % omille.
– Kaksi voitettua 1-vs-1-haastoa

Lähde: Whoscored-sivuston tilastot

SuomiFutis-sivuston HJK-erikoissivulta löydät kaikki ajankohtaiset HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja HJK:n otteluohjelman kilpailussa.