Huuhkaja-faneja huolestuttanut mahdollisuus Unkarin ja Suomen välisen EM-karsintaottelun pelaamisesta tyhjälle stadionille ei toteudu.

Uefan kurinpitovaliokunta kokoontui perjantaina ja informoi Palloliittoa kokouksen aikana, että käsittelyssä olevan ottelun (Romania-Unkari) kurinpitopäätös ei vaikuta suomalaiskannattajien sisäänpääsyyn stadionille, Palloliitto tiedottaa.

Palloliitto on arvioinut, että kahden viikon kuluttua pelattavaan tärkeään otteluun matkustaa Suomesta 1500 kannattajaa.

Romanian ja Unkarin peli meni pahemman kerran hulinaksi katsomon puolella, ja koska Unkaria oli rangaistu fanien rasistisesta käytöksestä ja soihtujen heittelystä aiemminkin, nyt riski isosta sanktiosta oli todellinen.

Lopulta Uefa vain määräsi Unkarin jättämään vajaat 24000 henkilöä vetävältä stadionilta vähintään 2500 paikkaa tyhjäksi sekä maksamaan 30 000 euron sakot.

Lisäksi Unkarin liiton tulee ottaa yhteyttä Romanian liittoon sopiakseen Romanian kotistadionin korjaustöistä, joita unkarilaisfanit aiheuttivat.

Myös Romania määrättiin sulkemaan seuraavasta ottelustaan vähintään yksi katsomonosa sekä 32 000 euron sakot. Täten myös Pohjois-Irlannin vieraskannattajien matka on turvattu.