Valioliigan upeimpia suorituksia on ollut runsaasti muuttuneen Southamptonin alkukausi. Seura menetti viime kauden päätteksi puolet avauskokoonpanostaan suurempiin seuroihin ja aiemmin hyvin joukkuetta johtaneen managerinsa Mauricio Pochettinon Tottenhamiin.

Uuusia miehiä saatiin tilalle ja manageriksi tuli Ronald Koeman Feyernoordista, mutta monissa arvioissa seuran epäiltiin joutuvan jopa taistelemaan putoamista vastaan.

Mitä vielä! Seura on sarjassa parhaillaan kolmantena. Kruununa viime viikonlopun tyly 8-0-voitto Sunderlandista.

– Tietenkään odotukset eivät olleet kovin korkealla aluksi, toisin kuin nyt. En tosiaankaan uskonut tällaiseen aloitukseen itsekään, koska olin realisti, Koeman kertoi Sky Sportsille.

– Olin luottavainen seuran suhteen tehdessäni sopimuksen, koska tiesin johtokunnalle puhumisen jälkeen täällä olevan hyviä nuoria pelaajia ja akatemian olevan hyvä. Tiesin toki myös useiden avainpelaajien lähteneen, mutta pystyimme hankkimaan uusia tilalle.

Koeman ja seura teki mahtavia kauppoja, koska laatu on vain parantunut ryhmässä vaikka pelaajia myytiin yli 100 miljoonalla punnalla ja ostettujen miesten yhteishinta oli suunnilleen vain puolet tästä.