Wayne Rooney myöntää, että Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maaliennätys on alkanut kummittelemaan hänen mielessään.

ManU-hyökkääjä on tehnyt 41 maalia 97 maaotteluun ja on kaikkien aikojen tilaston neljäs. Lähinnä on 44 maalia vain 57 otteluun vuosina 1959-1967 tehnyt Jimmy Greaves.

Rooney on myös vain kahdeksan maalin päässä kaikkien aikojen ykkösestä ManU:n takavuosien supertähdestä Bobby Charltonista. Vuoden 1966 MM-voittaja teki Englanille urallaan 49 maalia.

– Siinä se on. Ei sitä voi kieltää. Jimmy Greaves on lähellä ja jos pystyn ohittamaan hänet tämän viikon aikana ja tulevien viikkojen, kuukausien aikana, olisi se upeaa, Soccerway-sivusto siteerasi 28-vuotiasta hyökkääjää.

Englanti kohtaa lilliputtivaltio San Marinon torstaina, missä maaleja lienee luvassa. Sunnuntaiksi Englanti matkustaa Viroa vastaan. Molemmat ottelut on EM-karsintaa.

– Ei pelin aikana toki tule ajateltua, että ”minäpä nyt rikon ennätykset”. Haluan esiintyä vahvasti joukkueen puolesta ja mikäli teen maaleja, upeaa. Tärkeintä on esiintyä joukkueena vahvasti ja voittaa pelejä.

Englanti avasi EM-karsintansa hienolla 2-0-vierasvoitolla Sveitsistä.