FC Lahti ja hyökkääjä Mika Ääritalo, 29, ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

TPS-kasvatti ei ole aikaisemmin edustanut Veikkausliigassa muuta seuraa. Ääritalo pelasi TPS:ssa yhteensä peräti kymmenen liigakautta ja juhli seuran kanssa Suomen Cupin ja Liigacupin voittoja, sekä neljästi SM-pronssia.

Ääritalon paras kausi maalien muodossa oli vuonna 2011 miehen tehdessä 11 liigamaalia. Maalimäärät ovat sittemmin laskeneet tasaisesti. Tuore maisemanvaihto lienee tuovan uutta potkua uralle.

– Lahti on aina ollut vaikea paikka pelata ja toivottavasti se on sitä myös ensi vuonna. Haluan tuoda oman lisäni joukkueeseen ja auttaa menestymään. Toivon tuovani hyökkäyspäähän tehoja, Ääritalo kertoo FC Lahden Facebook-sivuilla.

Pronssijoukkue Lahden viime kauden hyökkääjistöstä lähti aiemmin Ariel ”Tuco” Ngueukam, joka teki sopimuksen SJK:hon. Nyt leveyttä saatiin lisää.

– Ääritalo tuo niitä asioita, joita kaivattiin eli nopeutta, voimaa ja vaarallisuutta. Uskon, että hänestä tulee Rafaelille hyvä tutkapari, päävalmentaja Toni Korkeakunnas valotti.

Kuluvan vuoden alussa Ääritalo siirtyi lainasopimuksella saksalaisseuran Holstein Kielin riveihin, mutta palasi takaisin Suomeen kesäkuussa. Vuodet 2003-2005 hän pelasi englantilaisen Aston Villan organisaatiossa.
Ääritalo on pelannut liigassa 202 ottelua, joissa hän on mättänyt 49 maalia. Suomen A-maaottelupaitaa mies on kantanut kuudesti urallaan.