Barcelonan pelaajatarkkailijana aiemmin toimineen Bojan Krkic vanhemman mukaan Barcelonalla oli takavuosina mahdollisuus hankkia kaksi pelaajaa, jotka nousivat maailman huipulle muualla.

Nämä pelaajat ovat Atletico Madridissa Espanjan liigan viime keväänä voittanut nykyinen Chelsean ykkösvahti Thibaut Courtois, 22, sekä Real Madridin toppari Raphael Varane, 21.

– Viimeisenä vuotenani scouttina Barcelonalle tarjottiin Courtois’ta suoraan Belgiasta. Hän oli tuolloin noussut Genkin ykkösvahdiksi 19-vuotiaana. Hänen agenttinsa oli ystäväni ja entinen joukkuekaverini Jugoslaviasta. Hän kehui Courtois’ta maasta taivaisiin. Saimme hänestä videoita ja kerroin hänestä eteenpäin seurassa. Mitään ei kuitenkaan tehty, Krkic kertoi Marcalle.

– Pelaaja itse halusi tulla ja oli valmis taistelemaan tiensä B-joukkueesta ylös lainasopimusten kautta. Pyydetty summa oli kolme miljoonaa euroa. Vain kuukautta myöhemmin hän teki sopimuksen Chelseaan.

Courtois pelasi kolme kautta lainalla Atleticossa ennen paluuta Lontooseen.

Toinenkin nykytähti liippasi läheltä

Varane olisi voitu hankkiaa tämän edustaessa kotimaansa Ranskan Lensiä.

– Sain vinkin Varanesta, joka pelasi tuolloin puolustavana keskikenttämiehenä. Kerroin seurassa, että meidän pitäisi hankkia hänet. Vastaus ei ollut positiivinen ja se siitä.

Varane, nyt 21-vuotias, siirtyi vuonna 2011 Lensistä Realiin ja teki nopeasti virallisen debyyttinsä edustusmiehistössä saman vuoden syyskuussa.