HJK jahtaa torstaina Eurooppa-liigan lohkovaiheen toista peräkkäistä voittoaan, kun se kohtaa kotikentällään F.C. Københavnin. Edellisessä ottelussaan Klubi kaatoi upeasti Torinon 2-1, kun taas København kärsi kotikentällään kirvelevän 0-4 tappion Club Bruggelle.

HJK ja København ovat jo kohdanneet Eurooppa-liigassa kertaalleen. Lohkovaiheen avauskierroksella Kööpenhaminassa tanskalaiset olivat vahvempia 2-0 luvuin. HJK on lohkossa jumbona kolmella pisteellä, ”Köpis” vain pisteen edellä. Kärjessä on Brugge kahdeksalla pisteellä ja Torinolla on seitsemän pistettä. HJK:llakin on vielä saumat jatkopaikkaan.

– Meillä on nyt kaksi kotipeliä alla Eurooppa-liigassa. Brugge-pelissä hyökkäyksen ja puolustuksen tasapaino ei ollut aivan optimaalinen, kun taas Torinoa vastaan onnistuimme tasapainottamisessa paremmin. Tasapaino oli yksi tärkeä seikka, mikä toi meille hienon tuloksen Torino-pelistä, HJK-luotsi Mika Lehkosuo pohti seuran kotisivuilla.

– Edellisessä kohtaamisessamme Köpistä vastaan emme päässeet hyökkäämään toisella jaksolla niin paljon kuin olisimme halunneet. Kotipelissä tulemme varmasti hyökkäämään ja pitämään palloa enemmän.

Myös valmentajalle arvokasta oppia urallaan

Europelit kaikkinensa ovat olleet upea oppimiskokemus koko joukkueelle. Omia haasteita tuo kotimaan sarjakauden ajoitus.

– Lohkovaiheen pelien aikana olemme oppineet paljon joukkueena. Minä olen oppinut valmentajana ja pelaajat ovat tottuneet pelaamaan vieläkin kovempia pelejä.

– Tuntuman ylläpidon vuoksi harjoitusottelut ovat erittäin tärkeitä. Joukkueessa on hyvä virinä päällä ja pelaajat ovat hyvin keskittyneitä otteluun..

HJK:lta puuttuu ottelusta Anthony Annan keskikentältä pelikieltonsa vuoksi. Veli Lampi on varmasti vammojen vuoski sivussa ja Demba Savagen sekä Roni Porokaran pelikuntoa tarkastellaan vielä ottelupäivänä.

Klo 22.05 alkava ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Nelosella.

Kaikki HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja otteluohjelman löydät HJK-erikoissivultamme.