HJK:n Mac Kandjin upea viimehetken maali Kööpenhaminan verkkoon säilyttää jännityksen Klubin Eurooppa-liigan lohkossa aina viimeiselle kierrokselle asti.

Ja kahden viikon kuluttua torstaina, 11.12., pelissä onkin paljon.

Selviytyäkseen jatkoon HJK tarvitsee välttämättä voiton Club Brüggestä vieraskentällä. Tehtävä on enemmän kuin vaikea: belgialaisten rautainen puolustus on päästänyt lohkon viidessä pelissään vain yhden maalin, kun vastustajan verkko on heilunut kahdeksasti.

Viimeksi torstaina Torino ja Brügge nollasivat toisensa.

Vierasvoiton lisäksi HJK tarvitsee apuja Tanskasta. Kööpenhaminaa ei pelasta playoffeihin enää mikään, mutta sen pitäisi kuitenkin päästää Torino korkeintaan tasapeliin, jotta HJK voisi kiilata kahden parhaan joukkoon. (HJK:lle riittää tosin Torinon voittokin, mutta siinä tapauksessa HJK:n olisi voitettava Belgiassa vähintään neljällä maalilla. Ei taida onnistua.)

Brüggelle vastaavasti riittää HJK:n nollaaminen eli kolmas kotitasapeli jatkopaikan varmistamiseen ja HJK:n pudottamiseen.

Jos HJK voittaa ja Torino häviää, HJK jatkaa.

Jos HJK voittaa ja Torino pelaa tasan, ovat kaikki kolme kärkijoukkuetta tasapisteissä. Tällöin vertaillaan ensisijaisesti näiden kärkijoukkueiden keskinäisten otteluiden pisteitä, ja niissä HJK kiilaisi lohkovoittoon asti. (HJK:lla olisi kaksi voittoa, Torinolla ja Brüggellä voitot HJK:sta mutta keskinäisistä peleistään vain kaksi tasapeliä.)

Sensaatiomaisen jatkopaikan lisäksi HJK:lla on pelissä tuntuvat rahasummat. Jokainen yksittäinen otteluvoitto tuo kassaan Uefalta palkintona 200 000 euroa.

Lisäksi jokainen lohkovoittaja palkitaan 400 000 eurolla ja lohkokakkonen 200 000 eurolla. Ja ensimmäiseltä playoff-kierrokselta on kaikille luvassa taas vähintään 200 000. Lohkon kolmoselle tai neloselle ei almuja jaella.

HJK:n matkalla on vielä monta jossia, mutta matka joka tapauksessa jatkuu täynnä panosta loppuun asti. Ja se on asia, jota oli ensimmäisen Torino-tappion jälkeen vaikea uskoa.

HJK:n lohkon tilanteen ja uutiset löydät erikoissivultamme!