Hyökkääjä Joel Pohjanpalo jatkaa kauttaan Fortuna Düsseldorfin riveissä maanantaina, kun 2. Bundesliigan toisena oleva Fortuna isännöi Greuther Fürthiä. Fortuna on pelannut yhdeksän viimeisintä liigaotteluaan tappioitta.

Pohjanpalo on seitsemällä osumallaan yhä Düsseldorfin paras maalintekijä, vaikka on ollut joukkueen avauskokoonpanossa yllättävänkin harvoin.

– Seitsemän maalia kymmenessä pelissä, ja olen ollut niistä vain viidessä ottelussa avauksessa. Hieno saldo alkukauteen, ja omat pelit ovat menneet erittäin hyvin. Pelit ovat menneet hyvin myös seuralla. Ollaan toisena kolme pistettä kärjestä. Jengissä on loistava itseluottamus ja pelit sujuvat hyvin. On todella kiva olla futispelaaja tällä hetkellä Düsseldorfissa, hehkuttaa Pohjanpalo SuomiFutis-sivustolle.

Pohjanpalo taistelee avauskokoonpanon paikasta yhdessä Erwin Hofferin ja Charlison Benschopin kanssa. Heistä Benschop on tehnyt kuusi, ja Hoffer kolme liigamaalia tällä kaudella. Fortunan hyökkäysryhmitys on ollut erilainen kolmessa viimeisessä liigapelissä.

– Haluaisin pelata aina, mutta kaikki on pidettävä tyytyväisenä. Kaikki tietävät, että joskus minä en tee maaleja, ja silloin toinen kärki tekee. Se on selitys minkä olen saanut, Pohjanpalo kertoo.

Viime liigaottelussa Pohjanpalo ja Benschop olivat avauksessa ja Hoffer jäi tyystin ilman minuutteja. Sitä edeltävissä kahdessa ottelussa Ingolstadtia ja Kaiserslauterina vastaan Pohjanpalo korvasi vaihdosta juuri Hofferin.

– Ei hänkään ole mikään turha kaveri. Hän teki enemmän maaleja kuin minä viime kaudella ja myös nyt alkukaudella kolme maalia, Pohjanpalo sanoo.

Fortuna on pelannut tällä kaudella kuusi kotiottelua ja voittanut niistä vain kaksi. Tuon saldon on kasvettava mieluiten jo Fürthin kustannuksella.

Liigaa johtava Ingolstadt pelaa oman 14. kierroksen ottelunsa sunnuntaina alemman keskikastin Nürnbergiä vastaan ja on ennen tuota ottelua kolme pistettä Fortunan edellä.

Kolmatta sijaa hallussaan pitävä Darmstadt pelasi perjantaina tasan Kaiserslauternin kanssa, eli voitolla Düsseldorf vankistaisi taas sijoitustaan suoran nousijan paikalla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen