Entinen brassitähti Ronaldo uskoo nimikaimansa Cristiano Ronaldo putsaavan palkintopöydän FIFA:n gaalassa tammikuussa, missä julkistetaan Vuoden Pelaaja eli FIFA Ballon d’Or -palkinnon voittaja.

Cristiano Ronaldo voitti palkinnon vuosi sittenkin, kun taas suurin kilpailija Lionel Messi oli voittanut pokaalin neljä aiempaa kertaa. Cristiano Ronaldo voitti palkinnon myös jo vuonna 2008.

– Uskon, että näemme uusinnan ja Ronaldo voittaa palkinnon taas. Hän tekee paljon maaleja ja on suuressa roolissa Real Madridin pelitavassa. Messikin on mainiossa vireessä, mutta Cristianon vuosi on ollut ikimuistettava. Messin vuosi taas ei ole ollut mitenkään mieleenpainuva, 38-vuotias Ronaldo kommentoi Sky Sports Italialle.

Ronaldo on yksi 23 pelaajasta alustavalla listalla, mistä maajoukkuekapteenit ja -valmentajat sekä valikoidut toimittajat FIFA:n jäsenmaista äänestävät voittajaa. Joulukuun alussa nostetaan hypeä kertomalla, ketkä kolme pelaajaa saivat eniten ääniä.

Katso tästä koko ehdokaslista Ballon d’Or -palkintoon.

Gaalassa palkitaan myös mm. Vuoden Valmentaja. Tässä 10 ehdokasta siihen palkintoon.

Vuoden Maali -ehdokkaat löydät puolestaan tästä. Mukana on myös yksi naispelaajan tekemä osuma, joka voi hyvinkin tulla valituksi parhaimmaksi.